Aan alle (nieuwe) mama’s,

Goed nieuws, het kan écht! Wat? Dat het om jou draait. Over hoe het met jou gaat en hoe je je voelt om precies te zijn. Klimop Advies biedt in samenwerking met Verloskundigen Amsterdam Zuid Mamazorg aan in de vorm van coachgesprekken.

Je kindje is geboren, de kraamzorg is weg, je huis is weer van jou (nou ja, wel onherkenbaar door alle was en spullen), maar wel met een nieuwe bewoner erbij! En dat is mooi, vertederend, gelukzalig, maar wat pittig soms.

Vragen als ‘is dit normaal?’ en ‘doe ik het wel goed?’, ‘horen die strubbelingen met mijn partner erbij?’, ‘wordt mijn lijf ooit nog zoals het was, of ongeveer dan?’ dringen zich op. Of het gevoel van ‘dat doe ik straks, daar komt vanzelf tijd voor’ en dan keer op keer constateren dat die tijd er helemaal niet komt.

Mentaal gebeurt er zoveel rondom een geboorte. Gun jezelf de tijd (ja, en waar laat ik mijn baby dan? Nou, die kan mee) en geef aandacht aan je gevoel en je eventuele onzekerheden.

Hoe is dit idee ontstaan? De vroege (37 weken) en zeer vlotte geboorte van ons zoontje overviel ons. Ook al weet je dat je gaat bevallen natuurlijk. Zelf had ik het super gevonden als ik in de periode na mijn kraamtijd gebruik had kunnen maken van laagdrempelige coachgesprekken. Praten met vriendinnen is toch anders. Een psycholoog vond ik absoluut een brug te ver. Dat was ook niet nodig en het stempel alleen al…zo werd Mamazorg geboren. Als gediplomeerd coach heb ik het idee uitgewerkt. Verloskundigen Amsterdam Zuid heb ik ervaren als een zeer betrokken en goede praktijk. Zij waren meteen enthousiast. Verloskundigen Amsterdam Zuid biedt graag complete zorg en dus ook op mentaal vlak.

Heb je interesse? Maak een afspraak met Philippine de Wit van Klimop Advies op vrijdagen aan de Willemsparkweg 176 te Amsterdam. Uitgebreide informatie vind je onder het kopje kraamtijd.

Bron: Klimop Advies