Babymoon

Nog een keer samen op vakantie voor de bevalling

Ben je zwanger? Dan is het nu tijd voor jullie babymoon! De vakantie voor de bevalling, nog een keertje samen weg. Samen genieten zonder alles waar je rekening mee moet houden als de baby er is. Want hoe je er ook naar uitkijkt, na de bevalling zal alles flink anders zijn. Neem daarom nu de tijd voor nog een vakantie samen.

Quality time

Als iets belangrijk is tijdens je zwangerschap, dan is het wel dat je goed voor jezelf zorgt. En dat betekent ook rust en ontspanning. Een prima reden dus voor een welverdiende vakantie. Nog even alle tijd om te relaxen, je boek uit te kunnen lezen en wakker te worden wanneer jij dat wil. En natuurlijk, tijd voor elkaar. Kies dus nu voor quality time met je partner. Nog heerlijk lang dineren, luieren in het zand en genieten van mooie uitzichten. Straks kan dat vast ook nog wel, maar dan moet je er veel meer voor regelen. Geniet er nu dus nog maar even extra van.

Quality time tijdens je zwangerschap

Tips voor de babymoon

Ook al is de baby nog niet geboren, toch betekent dat niet dat een babymoon net als elke andere vakantie kan zijn. Het is daarom verstandig om bij het plannen van jullie vakantie samen toch rekening te houden met een paar praktische punten. Daarom deze tips, zodat de babymoon ook echt een vakantie wordt waar je van kunt genieten.

1. Op vakantie in het tweede trimester

De beste periode voor een vakantie als je zwanger bent, is het tweede trimester. Dus van de 14e tot en met de 28e week van je zwangerschap. Eerder ben je misschien nog erg moe of misselijk en later zit je buik wellicht al in de weg. Volop genieten doe je dus het beste in het midden van je zwangerschap.

2. Ga niet te ver

Een verre bestemming is niet ideaal tijdens je babymoon. Lang vliegen, op vakantie in een afgelegen gebied of waar je meer risico op besmettingen loopt… tijdens je zwangerschap kun je dat beter vermijden. Ga dus beter niet te ver, binnen Europa zijn ook heel veel mooie bestemmingen!

3. Kies voor comfort

Meer dan ooit zul je deze vakantie comfort gaan waarderen. Een goed bed, fijne stoelen en aangename service, als je zwanger bent is dat ineens zoveel meer waard. Bovendien ben je nu nog niet gebonden aan schoolvakanties. Dus als het kan, neem het er nu dan nog maar van.

4. Kijk uit voor hitte en zon

Je hebt vast al gehoord van het zwangerschapsmasker. Zorg dus dat je niet vol in de zon gaat en kies voor een zonnebrand met hoge factor. Maar let ook op met de hitte; als je zwanger bent, kun je daar veel meer en veel eerder last van hebben dan normaal. Drink dus genoeg, kies voor kleding in laagjes en zoek de schaduw op zodra het kan.

5. Check je reisverzekering

Hoe goed het nu ook gaat, het kan straks zomaar anders lopen in je zwangerschap. En dan wil je toch het liefste zo snel mogelijk naar het ziekenhuis kunnen gaan, of terug naar huis. Check daarom je reisverzekering nog eens extra en sluit eventueel een af met een betere dekking zodat je zeker weet dat onverwachte medische kosten tijdens de babymoon, niet op jou verhaald zullen worden.

6. Bel altijd eerst je verloskundige

Gebeurt er iets op vakantie waardoor je medische hulp of advies nodig hebt? Bel dan altijd eerst je verloskundige in Nederland. Zij zal je adviseren wat je het beste kunt doen. Raadt zij je aan om naar het ziekenhuis daar te gaan, dan zal ze je ook adviseren waar je bijvoorbeeld om moet vragen of wat je moet vertellen. Ook kan ze met de lokale arts overleggen.

7. Medische zaken

Behalve de reisverzekering moet je ook andere medische zaken nu extra regelen. Zoals een fit to fly-verklaring als je met het vliegtuig op vakantie gaat. Dat is een officiële zwangerschapsverklaring die je verloskundige je kan geven als zij van mening is dat je, medisch gezien, op vakantie kunt gaan. Zorg er daarnaast ook voor dat je een overzicht van alle belangrijke gegevens meeneemt. Zoals een zwangerschapskaart, medicatie die je gebruikt en eventuele allergieën. En natuurlijk het spoednummer van je verloskundige.

8. Ontspan!

Heb je dit allemaal geregeld? Ga dan lekker op vakantie en ontspan! Neem een boek mee in plaats van je bergschoenen en kies voor een lome middag in de zon in plaats van een lange hete nacht in de club. Je lijf, en je baby, voelen zich daar een stuk beter bij. Dus neem de tijd en geniet maximaal van je babymoon.

Verloskundigen Amsterdam Zuid, voor al je vragen over je zwangerschap

Heb jij vragen over jouw zwangerschap? Wij staan altijd voor je klaar. Ook als je bijvoorbeeld op babymoon bent en je vanaf je vakantieadres ons iets wil vragen. Ben je wel in de buurt? Dan zien we je graag op een van onze vestigingen in Amsterdam-Zuid.