De oudste verloskundigenpraktijk in Amsterdam-Zuid

met verloskundigen met de meeste ervaring

Elke bevalling is uniek, maar een ervaren verloskundige voelt aan wat er gaat gebeuren en wat je nodig hebt. Noem het fingerspitzengefühl of een extra zintuig, maar dat helemaal kunnen afstemmen op jouw lichaam en jouw bevalling leer je niet tijdens de opleiding. Dat is ervaring. En laat onze praktijk nu de oudste praktijk in Zuid zijn. Mét het meest ervaren team verloskundigen uit de stad. Dan snap je dat wij weten hoe we jou moeten begeleiden.

verloskundigen-met-meeste-ervaring
De-oudste-verloskundigenpraktijk-in-Amsterdam-Zuid-2

60+ jaar ervaring in verloskunde

Onze praktijk bestaat ruim 45 jaar, en al die tijd zitten we ook al midden in Amsterdam-Zuid. De verloskundigen die je nu bij ons tegenkomt, zitten er natuurlijk wel wat korter. Maar een paar van ons hebben nog wel met de oorspronkelijke oprichter samengewerkt. En de meesten van ons werken hier al heel wat jaren. Wist je dat we samen maar liefst meer dan 60 jaar ervaring in verloskunde hebben? Dat zijn heel wat baby’s die door ons op de wereld zijn geholpen!

Dichtbij en toegankelijk

Natuurlijk hadden we kunnen verhuizen naar een andere buurt, een groener dorp of gewoon veilig verkassen naar een plek in een ziekenhuis. Maar we houden juist van onze locatie midden in de stad; dichtbij de vrouwen, lekker toegankelijk en met een huiselijke sfeer. Je loopt zo bij ons binnen op de Churchilllaan of Willemsparkweg. Precies zo moet het ook zijn vinden wij.

De-oudste-verloskundigenpraktijk-in-Amsterdam-Zuid-3

Thuisbevalling

Wij zetten ons namelijk al jaren in voor de thuisbevalling. Wil je dat niet of gaat dat niet? Dan begeleiden we je natuurlijk in het ziekenhuis of dragen je als er een indicatie voor is, over aan de gynaecoloog. Maar als het kan, zorgen we dat je thuis kunt bevallen. En dat je daar zelf ook alle vertrouwen in hebt. Omdat wij weten dat je het kunt. En door dicht bij je te zijn, helpen we je dat vertrouwen te krijgen. Zodat ook jij een thuisbevalling kunt meemaken.

Jouw keuze, zo belangrijk

Thuisbevallen is echt iets Nederlands en een unicum in de wereld. Het is zelfs erkend als Immaterieel Erfgoed. Met de mogelijkheid op een thuisbevalling behouden vrouwen hun autonomie; zij kunnen zelf bepalen waar ze willen bevallen, en onder begeleiding van wie. Dat is om veel redenen belangrijk. Sowieso dat je het recht hebt om zelf te kiezen. Maar ook omdat bewezen is dat die keuzemogelijkheid door vrouwen als belangrijk ervaren wordt, en dat bij een thuisbevalling vrouwen zich goed en veilig voelen. Wat weer positief is voor het verloop van de bevalling.

Vanzelfsprekend? Helaas niet…

Een thuisbevalling en de keuzevrijheid lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het helaas niet. De overheid wil een integrale bekostiging van de geboortezorg invoeren. Een gevolg dat we hiervan verwachten is dat zwangeren niet meer zelf hun verloskundige kunnen kiezen of de plek waar ze willen bevallen. Ook voorzien we een toename in medische kosten en het verdwijnen van onze unieke kraamzorg.

Onafgeronde pilots

Enig bewijs dat die nieuwe aanpak beter zal zijn, ontbreekt. Pilots worden uitgevoerd maar zijn nog niet afgerond. Terwijl de huidige verloskundige zorg wel goed werkt door onder meer de goed opgeleide verloskundigen en hun zorgvuldige risicoselectie. En dankzij ons systeem van kraamzorg de meeste moeders direct na de bevalling samen met hun pasgeboren baby gewoon thuis met goede zorg kunnen herstellen.

Toegankelijke eerstelijns geboortezorg

Als verloskundigen in Amsterdam-Zuid zetten wij ons in voor het behoud van de keuzevrijheid van zwangeren en van de eerstelijns geboortezorg, de zorg die wij als verloskundigen geven. Vandaar dat onze praktijk, midden in Zuid, toegankelijk is en blijft. Zodat jij als zwangere wat ons betreft, altijd terecht kunt bij de betrouwbare zorg van de oudste praktijk in dit gebied van Amsterdam met de meest ervaren verloskundigen.

Laat ook jouw stem horen!

Om die keuzevrijheid te kunnen blijven behouden, is een petitie gehouden. Bij deze petitie kon je aangeven of jij het ook belangrijk vindt dat jij zelf mag en kan beslissen waar je bevalt? Of het wel of geen thuisbevalling wordt en welke verloskundige jou begeleidt. Bekijk hier de petitie.

noodalarm-geboortezorg

Laten we kennismaken!

Ben je benieuwd wie die ervaren verloskundigen in Amsterdam-Zuid zijn? Bel of mail en we plannen de eerste afspraak in.