Zwanger in Amsterdam-Zuid

Zwanger zijn in Amsterdam-Zuid is natuurlijk op zich niets anders dan zwanger zijn in Appelscha of Terneuzen. Waar je ook bent, die buik wordt dikker, jij wordt zwaarder en eens komt die bevalling. Maar hé, hier in Zuid kun je er tenminste wel voor zorgen dat de zwangerschap en de kraamtijd comfortabel en een tikje glamoureus wordt. We zijn tenslotte niet voor niets in Amsterdam-Zuid komen wonen, toch?

Ladylike

Met het Vondelpark, de P.C. Hooft en tal van voorzieningen om de hoek heb je alle mogelijkheden binnen handbereik om de zwangerschap en de eerste dagen na de bevalling als een lady door te komen. Oké, de dikke enkels, moodswings en zwangerschapsstriemen voelen vast niet zo ladylike. Maar er is hier genoeg waarmee je kunt ontspannen en je goed te (laten) verzorgen. We zetten een paar opties voor je op een rij:

Laten schoonmaken, ook tijdens de kraamweek

Wil je dat alles er in huis spic en span uitziet voor de bevalling en als de baby er net is? Maar heb je geen zin, of tijd, om zelf met een sopje in de weer te gaan? Zorg dan dat je voor de bevalling iemand vindt die het voor jou kan doen, ook tijdens de kraamweek. Want de meeste kraamhulpen hebben daar helemaal geen tijd meer voor. Gelukkig zijn er dan genoeg bedrijven in Amsterdam die dat voor jou kunnen regelen zoals bijvoorbeeld Book a Tiger.

Bezorgdiensten voor een gezonde maaltijd

Dat gezond eten heel belangrijk is, is nogal een open deur. Maar waarschijnlijk heb je net na de bevalling niet zoveel puf om zelf de keuken in te gaan. Als jouw eega geen goede kok is of ook de tijd mist om een lekkere maaltijd te verzorgen, check dan vooraf welke bezorgdiensten in de buurt dit voor jullie kunnen regelen. Tip van ons: kijk eens bij De Krat voor duurzame maaltijden van mooie seizoensproducten.

Bevallig bevallen met goed gelakte teennagels

Probeer maar eens je teennagels te lakken als er zo’n hele dikke buik in de weg zit. Dat lukt niet. Tijd voor de pedicure dus! In onze praktijk aan de Willemsparkweg kun je daarvoor terecht bij Carla van Os Voetverzorging. Behalve dat een pedicurebehandeling handig is, is het ook heel aangenaam. Omdat je er bijvoorbeeld ook meteen een fijne voetmassage bij kunt boeken. Zo’n half uurtje me-time is heerlijk zo aan het einde van de zwangerschap (en ook als de baby er is, bewaren dus dat telefoonnummer!).

Zen tijdens de zwangerschap

Een massage op z’n tijd is al heerlijk, maar tijdens een zwangerschap is het helemaal zalig. Ga zen door de zwangerschap heen en kies op z’n tijd voor een ontspannende zwangerschapsmassage. Hannah Nieuwenhuis van HeerlijkZwanger geeft die ook op onze verloskundigenpraktijk. En om het helemaal relaxed te maken; cliënten van onze praktijk krijgen op haar zwangerschapsmassages een leuke korting.

De Papaklas, alleen voor mannen

Jij bent misschien helemaal voorbereid op de bevalling, maar is jouw partner dat ook? Als je twijfelt, stel de Papaklas dan eens voor. En nee, dat is echt niet hetzelfde als een pufklasje. Hier hoort hij wat hij als man wilt weten terwijl ze er een biertje bij drinken en de borrelhapjes op tafel staan. De Papaklas is georganiseerd door 2 vaders uit Amsterdam en echt alleen voor mannen.

Ook relaxed: je verloskundige in de buurt

Onze verloskundigenpraktijk vind je dicht bij jou in de buurt: midden in Amsterdam-Zuid. En dat is natuurlijk ook heel relaxed! Wil je meer tips of ben je op zoek naar een verloskundige vlakbij? Dan ben je altijd welkom op onze praktijk op de Churchilllaan of aan de Willemsparkweg. Neem eens contact op en we leren je graag kennen!