Voeding tijdens de zwangerschap: weet wat je eet

Pak jij normaal gesproken rustig nog een extra stukje kaas of een derde of vierde dropje dan twijfel je daar ineens over als je zwanger bent. En laat je die extra boterham staan, dan hoor je weer dat je wel genoeg moet eten. Al die adviezen zijn goedbedoeld maar maken vaak juist onzeker. Want hoeveel moet je eten? En wat is goede voeding tijdens je zwangerschap? Hoe zorg je er nu voor dat je niet de verkeerde dingen kiest of juist wat goed is laat staan?

Voedingsavonden tijdens de zwangerschap

Als je zwanger bent verandert je lichaam en kun je ineens anders reageren op eten. Ook weet je vaak wel wat je allemaal niet mag eten maar veel minder over wat dan wel goed is en hoeveel je nodig hebt. Terwijl je al onzeker bent over alles wat er in en met jou gebeurt, ben je ook nog eens de controle over de voeding kwijt. Daarom helpen wij je met praktische info tijdens de voedingsavonden in onze praktijk.

Gezond eten tijdens een zwangerschap

Tijdens die avonden vertelt voedingsdeskundige Sharon Looyen je alles over gezond eten tijdens een zwangerschap en voor de eerste weken daarna. Sharon geeft tips en legt uit waarom sommige producten nu niet goed zijn. Maar ook vertelt ze hoeveel eten nu eigenlijk echt goed is. Want er wordt vaak gezegd dat je zou moeten eten voor twee, maar dat betekent natuurlijk niet dat je moet overeten of de verkeerde dingen eten. Met deze informatie kun jij na de avond zelf bepalen wat de invloed van het eten op jou is en of dat dus wel of niet goed voor je is.

Natuurlijke producten en gewone voeding

Sharon gebruikt natuurlijke producten en gewone voeding om gezond zwanger te zijn. Maar ook om daarmee allerlei vervelende kwalen te lijf te gaan. Zoals brooddrank wat veel voorkomende darmproblemen vermindert doordat het de darmflora in goede balans houdt. En heb jij juist last van diabetes, hoge bloeddruk of overgewicht dan hoor je ook heel veel praktische tips die je direct kunt toepassen in jouw voedingspatroon.

Tips en antwoorden van de voedingsdeskundige

Elke voedingsavond is er voldoende tijd om al jouw vragen te stellen. De voedingsdeskundige staat voor je klaar met heel veel informatie, tips en helpt je zo zekerder te worden. Zodat jij bewuste keuzes kunt maken waardoor jij je beter voelt tijdens de zwangerschap, je kindje een goede start krijgt en je na de zwangerschap minder extra kilo’s overhoudt.

Gezondheidswinst voor jou en je baby

De voedingsavonden zijn geschikt voor iedereen die zwanger is, maar hoe eerder je in de zwangerschap komt, des te meer gezondheidswinst je boekt voor jouzelf en je baby. De data van de avonden staan altijd aangegeven in de praktijk. De avonden duren zo’n 1,5 tot 2 uur (afhankelijk van het aantal vragen) en de kosten ervoor worden betaald door Verloskundigen Amsterdam Zuid, voor jou (en je partner) is deze dus gratis. Wil jij je hiervoor aanmelden dan kun je dat bij ons doen als je op consult bent of mail ons nu direct.

Zien we je snel op een van de voedingsavonden?