Omgaan met angst en onzekerheid tijdens je zwangerschap (en daarna…)

Workshop ‘Omgaan met angst en onzekerheid tijdens je zwangerschap (en daarna…)’

De huidige maatschappij is maakbaar. We worden opgevoed met het idee dat we alles kunnen worden of zijn als we maar ons best ervoor doen. We zorgen er zelf voor ons leven veilig, leuk en voorspelbaar te maken. En dan wordt je zwanger…

Zwangerschap is in essentie onvoorspelbaar en oncontroleerbaar. Hoe goed we ook ons best doen ons aan alle voorschriften te houden, er is altijd het risico dat het mis gaat. En dit geldt ook voor het moederschap.

De laatste jaren blijkt uit onderzoek dat meer vrouwen een angststoornis krijgen tijdens hun zwangerschap. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat deze vrouwen niet eerder in hun leven om hebben leren gaan met angst en onzekerheid.

In deze workshop leer je angst en onzekerheid te herkennen en te ervaren. Je leert dat het hele normale emoties zijn die horen bij het leven en dat het niet erg is om deze te voelen. Tenslotte leer je een aantal manieren om met deze emoties om te gaan.

Duur: 2 uur
Kosten: 30.- pp
Aantal deelnemers: 8 tot 12

Deze workshop wordt gegeven door Merith Cohen de Lara. Merith is gz-psycholoog en eigenaar van Psyche en Zwangerschap B.V.

Psyche en Zwangerschap is een kennis- en verwijscentrum voor gz-psychologen die vrouwen (en mannen) behandelen met lichte tot matige psychische stoornissen tijdens de zwangerschap, post partum en tijdens fertiliteitstrajecten.

Meld je aan voor de workshop