Zwanger in de zomer

Dacht jij pas te gaan puffen als de bevalling echt gaat beginnen? Helaas is dat niet het geval als het weer een warme zomer wordt. Wie zwanger in de zomer is, zal meer last van de warmte hebben dan toen die dikke buik en extra kilo’s je niet in de weg zaten. Om toch te kunnen genieten van de zomer én je zwangerschap, geven we je 6 coole tips:

Zoek verkoeling

Zet je voeten in het kinderbadje of een teiltje, ga gewoon eens extra onder de douche of leg een koude doek in je nek of op je voorhoofd. En als je de kans hebt, ga lekker zwemmen. Dat koelt niet alleen af maar is meteen een heerlijke lichaamsbeweging die je als zwangere ook goed kunt doen.

Drink voldoende

Normaal heb je al zo’n 2 liter vocht nodig maar op warme dagen is dat nog wel meer. Water is de beste dorstlesser maar kan na wat glazen wel heel saai worden. Koop dan eens zo’n waterfles met fruitfilter. Zo kun je ook onderweg of op je werk gezond water drinken in heerlijke smaken. Limoen met munt of aardbeien met basilicum zijn hier favoriet ;-)!

Kies de schaduw

De schaduw is altijd al beter voor je huid maar tijdens de zwangerschap helemaal. Je wilt het beruchte zwangerschapsmasker vermijden toch? Kies dus lekker voor de schaduw als jij een zwangerschapssiësta houdt. En is dat er niet? Neem dan een hoed met grote flaprand om jouw eigen schaduw te creëren!

Draag luchtige kleding

Niets is zo vervelend als kleding waar je in gaat zweten of die gaat knellen. Kies dus voor lichte kleding van natuurlijke materialen zoals katoen of linnen. En vergeet niet om ook slippers in een maatje groter aan te schaffen. Dat loopt een stuk fijner als je voeten opzwellen!

Voeten omhoog

Tijdens een zwangerschap kunnen je voeten en enkels opzwellen, maar met warm weer is het bijna een garantie op dikke onderdanen. De beste remedie is om met je benen omhoog te gaan. Ook schijnen waterkers, selderij, citrusfruit en peterselie vocht afdrijvend te werken dus dat kun je ook proberen. En een koel voetenbadje tussendoor is sowieso genieten!

Relax!

Met een dikke buik ben je vaak al wat eerder moe en in de hitte gebeurt dat nog sneller. Relax dus, kies een momentje ’s middags om even te slapen of om gewoon lekker met een boek te ontspannen. Dat doet jou en jouw baby zeker goed!

Geniet van de zomer!

Hoe mooi een zwangerschap ook meestal is, soms is het gewoon afzien. Zoals tijdens een hete zomerdag of bloedhete zomerse week. Wees dan extra lief voor jezelf, je lijf heeft het hard nodig. En zeg nou zelf, is het zo’n straf om met een lekker gezond drankje in een hangmat onder de bomen te relaxen ;-)? Geniet van de zomer!