Consult verloskundigen 2016-11-10T20:28:15+02:00

THE JOURNEY OF DISCOVERY

zwangerschap-vervolgconsulten_verloskundigen-amsterdam-zuid

Consult verloskundigen

Vervolgconsulten met de verloskundige

Na het eerste consult en de termijnecho kom je regelmatig bij ons op de verloskundigenpraktijk voor een vervolgconsult. Tijdens elk consult beantwoordt een van onze verloskundigen al jouw vragen, controleren we jouw bloeddruk en de groei en de harttonen van de baby. Deze afspraken worden ingepland zoals jij dat wilt.

Controles tijdens consult

Is de zwangerschap al wat verder, dan controleren we ook de ligging van de baby. Op 2 momenten wordt het Hb-gehalte in jouw bloed bepaald en checken we een keer het glucosegehalte. Meerdere controles van het bloed vinden plaats op indicatie. Natuurlijk zijn extra consulten tussendoor of uitgebreidere controles altijd mogelijk.

Regelmatig contact met de verloskundige tijdens de zwangerschap

De consulten vinden steeds vaker plaats naarmate de zwangerschap vordert. In het algemeen gaan we uit van de volgende frequentie:

  • In de eerste maanden elke 6 weken
  • Halverwege de zwangerschap om de 5 en daarna om de 4 weken
  • Vanaf 30 weken iedere 2 weken
  • Vanaf 37 weken elke week

Ook al is het medisch niet altijd nodig dat je tegen het einde van de zwangerschap wekelijks op consult komt, toch willen wij je graag zo vaak zien. Zo heb je ons allemaal een of meerdere keren ontmoet voor de bevalling en hebben we samen een vertrouwensband kunnen opbouwen.

Echo’s

Kom je voor de controles in onze verloskundigenpraktijk, dan kun je ook verschillende echo’s laten uitvoeren tijdens de zwangerschap. Wij werken daarvoor samen met Echopraktijk-Zuid. Via onze verloskundigen kun je de vervolgecho’s zoals de nekplooimeting, inclusief bloedonderzoek, en screeningsecho’s laten inplannen.

Kennismaken met de verloskundigen in Amsterdam-Zuid?

Wil jij meer weten over onze aanpak voorafgaand, tijdens en na de bevalling? Of eens kennismaken met een van onze verloskundigen? Neem dan contact met ons op, we ontmoeten je graag in Amsterdam-Zuid!