Information & Workshops

Free information evenings

We want you to be properly prepared so that you can face up to the delivery and the subsequent period with confidence. For this reason we have developed a number of free information evenings for the clients of our clinic.

See when the next free information evening is and register online!
Reserve your spot
Reserve your spot

Information pelvis and pregnancy (Dutch)

Reserve your spot

Free information evening – Dutch & English

Reserve your spot

Get to know your baby – (Dutch)

Reserve your spot
Reserve your spot

Pregnancy courses

Below you will find an overview of pregnancy courses of which we think can be a nice addition to your preparation.

CLICK the + sign to expand the overview.

Informatief
Rondom de geboorte
Rondom de geboorte is een initiatief van de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra (SAG). Ben je in het bezit van een Stadspas of heb je een minimumuitkering, dan zijn deze cursussen gratis.

Uitgebreide zwangerschapsbegeleiding die bestaat uit fysieke training om te werken aan spierkracht, lenigheid en conditie en voorlichting met informatie over het moeder worden en de bevalling. Er zijn diverse cursussen mogelijk: zwangerschapsgym, blijf in beweging, beval fit, gezond en fit zwanger, zwangerschapsyoga, tienermoeders en zwanger, bevallen en een kind.
Website: www.rondomdegeboorte.nl

Bevalwijzer
De bevalwijzer geeft informatieve cursussen ter voorbereiding op de bevalling en de tijd daarna, voor jou en je partner. De bevalwijzer cursussen zijn niet alleen fysieke, maar ook mentale en praktische voorbereiding: door alle informatie objectief op een rij te zetten krijg je overzicht in wat er te wachten staat en daarmee een gevoel van rust en controle.
Website: www.bevalwijzer.nl

Sportief
Mom in Balance
Wij geven outdoor trainingen voor zwangeren, hersteltraining na de bevalling en total body workouts voor vrouwen. Onze trainingen helpen je sterker te worden en je conditie te verbeteren, maar ze geven je ook energie en een positieve mindset. Precies wat je nodig hebt in de eerste jaren van het moederschap! Tijdens de training is er altijd ruimte voor jouw persoonlijke behoeftes en wensen, je kunt ze bespreken met je trainer.
Website: www.mominbalance.nl

Zwangerschaps fitness
Onder leiding van gediplomeerde docenten, tevens ook algemeen fysiotherapeuten, worden er voor tijdens de zwangerschap en voor na de bevalling een lessen gegeven waarbij fit blijven en weer worden op de voorgrond staat. Daarnaast wordt er ook informatie gegeven over de zwangerschap, de bevalling, de tijd na de bevalling en de babymassage.
Website: www.fitzwanger.nl

POWERMAMA 020
Training en coaching tijdens en na de zwangerschap. Wil je fit blijven tijdens je zwangerschap of weer herstellen na je bevalling? Wil je trainen onder deskundige begeleiding samen met andere moeders? PowerMama is er voor jou!
Het PowerMama Programma is ontwikkeld door Core Academy.
Ik ben Josine, moeder en gespecialiseerd in het trainen van moeders, samen met mijn trainers Marije en Kirsten doe ik er alles aan om jou zo goed mogelijk te begeleiden, tijdens en (ver) na je zwangerschap.
Website: www.powermama020.nl

Training for Mamas
Training for Mamas is opgestart door Jorn. Hij werkt als coach en personal trainer in een private gym van het bedrijf Joolz, bekend van de kinderwagens. Daar kreeg hij veel vragen over trainen tijdens en na de zwangerschap. Jorn wil mama’s (to be) van betrouwbare en bruikbare informatie voorzien over trainen tijdens en na de zwangerschap. Omdat hij zijn advies graag baseert op de wetenschap, heeft hij een evidence based opleiding uit Amerika gevolgd over pre- en postnatale trainingen (Fit For Birth – Pre & Post Natal Corrective Exercise Trainer). Met het bedrijf Training For Mamas vertaalt hij deze informatie naar de praktijk.
E-mail: jorn@trainingformamas.nl
Website: www.trainingformamas.nl

Pregnant and Fit
Information: focus on staying fit, information and practical preparation with relaxation, and breathing exercises.

Mirjam Vos Pregnancy and baby courses

Website: www.mirjam-vos.nl
Email: mirjam@mirjam-vos.nl
Tel: 020-4896882


Mensendieck

Carita Salome
Oefentherapie is genoemd naar de grondlegster Bess Mensendieck (1867-1957). Het is een adequate remedie bij klachten die voortvloeien uit een te belastende houding of manier van bewegen. Als oefentherapeut-Mensendieck zorgt Carita ervoor dat klachten worden voorkomen of verminderen door het aanleren van van gezonde houdings- en bewegingsgewoonten.
Website: www.caritasalome.nl

HaptoMotion
Centraal staat de begeleiding van beide ouders. Door oefeningen wordt stress gereduceerd, wat de ontwikkeling van het kind en ook de geboorte beter laat verlopen. Voor de moeder helpt de begeleiding om contact te maken met haar veranderende lichaam en hiernaar te luisteren. Zo weet ze tijdens de zwangerschap en de bevalling beter wat ze nodig heeft en hoe hierom te vragen. Ook de partner speelt hier in een belangrijke rol.
Website: www.haptomotion.nl

Cursus met elementen van hypnobirthing
MOM&CO
Wil je goed voorbereid de bevalling ingaan? Wil je geen angst voor de geboorte? Wil je op jezelf en je partner kunnen vertrouwen en samen naar de komst van jullie kindje uitkijken? MOM&CO biedt je die kans!

MOM&CO positive practice geeft een all-round zwangerschapscursus met elementen van Hypnobirthing. De cursus is ontwikkeld door een verloskundige en wordt gegeven door verloskundigen of doula’s met veel ervaring en kennis van alles rondom zwangerschap en geboorte.
“Niet zweverig, maar praktisch en tegelijkertijd ontspannen en leuk.”

Website: www.momenco.nl of www.verloskundigenamsterdamzuid.nl

Yoga
Zwangerschapsyoga op de van Ostadestraat
Zwangerschapsyoga gaat over zwanger zijn in elke oefening, rustig of actief. Je lichaam verandert en om één of twee keer in de week hier 90 minuten bij stil te staan is heel waardevol. Het is belangrijk om tijdens de zwangerschap fit te blijven maar ook te ontspannen. In de lessen worden er krachtige oefeningen gedaan om sterk te blijven of te worden en ontspannende oefeningen om zo goed voor jezelf en je aankomende kindje te zorgen. Het is dus een gezonde workout.
Website: www.lijfschool.nl

Joyful Yoga
Ontdek de voordelen van yoga voor lichaam en geest tijdens de zwangerschap, in een verscheidenheid van klassen die veilig, verzorgend, effectief en informatief zijn.
Website: www.joyfulyoga.nl

Mudra
Mudra betekent overgave. Het is een yogahouding die door veel barende vrouwen wordt aangenomen om weeën op te vangen. Mudra verzorgt zwangerschaps yoga, pilatus, mensendieck, yoga na de bevalling, babymassage, privé lessen en coaching.
Website: www.mudra-cursuscentrum.nl

Mindfulness
Mindful Geboorte en Ouderschap bij Angst door Irena Veringa

Een training voor een betere geboorte en bewust ouderschap. Maar ook: meer rust in je hoofd een fijne relatie en volop leven.

Mindfulness hoort eigenlijk bij het zwanger zijn, bevallen en ouderschap. De verkregen ervaringen uit meditaties – zoals het omgaan met ongemak en pijn en vermijding – vinden uiteindelijk hun vertaling in de ervaringen in de zwangerschap, bevalling, het ouderschap en het dagelijks leven. Ook in het leven zullen contracties komen en gaan, net zoals tijdens de bevalling. Het is nooit klaar en het is altijd wat.
Website: www.centrumvoormindfulness.nl

HypnoBirthing
Kasia Pokrop, HypnoBirthing Practitioner & Yoga Instructor
The seventh series in Ashtanga yoga is the most rewarding, yet also the most challenging. It represents family.
It is the preparation that I would like to share with you as you get ready to begin your seventh series. Whether it be readying yourself for birth and letting go of fear with a HypnoBirthing course, improving how you feel during your pregnancy with prenatal yoga, or simply becoming a calmer, happier person through Ashtanga practice.

Website: www.seventhseries.com
Mail: kasiapokrop@gmail.com
Tel: 06 4228 7691

Zwanger en Fit
Zwanger en Fit informatie: aandacht is voor het in goede conditie blijven, als voor alle informatie en de praktische voorbereiding met ontspannings-, en ademoefeningen.

Website: www.mirjam-vos.nl
Telefoon: 020 – 489 6882

Cooperations

In addition to the information evenings, you can also attend various workshops, either at our clinic offered by our partners on our behalf or in another location in Amsterdam at our recommendation.

Partners

Click on the + sign in front of the category of your choice and all information will be visible.

Sabine Schmitz (Acupunctuur & verloskundige)
Op diverse adressen mogelijk:
Brederodestraat 108, Amsterdam
Burg Fockstraat 57, Amsterdam
Ruyschstraat 71, Amsterdam
Kruislaan 4 a, Hoofddorp
Telefoon: 06- 51846508
Website: www.vroedvrouw.info

Renee Baas (kan ook bij je thuis komen)
Gezondheids Centrum Ganzenhoef
Bijlmerdreef 1169
1103TT Amsterdam-ZO
Telefoon: 06–10661048
Website: www.baasacupunctuur.nl

 • De Grote Geboorte­gids – Vol vertrouwen zwanger en bewust bevallen. Mariël Croon en Joris van der Post
 • Veilig zwanger – Beatrijs Smulders & Mariël Croon, uitg. Kosmos
 • Veilig bevallen – Beatrijs Smul­ders & Mariël Croon, uitg. Kosmos
 • Bevallen en opstaan – J.Spanjer, uitg. Bert Bakker
 • Duik in je weeën! – Carita Salomé, Unieboek Spectrum, 25e druk
 • Zwangerschap en geboorte – Sheila Kitzinger, uitg. Spectrum
 • Het grote wonder – L.Nilsson, uitg. Ploegsma
 • Borstvoed­ing geven – Een antwoord op heel veel vra­gen. A.de Reede-Dunselman
 • Een beetje zwanger, voor vaders. A.v.Dam, uitg. Kontakt
 • Kinderen krijgen na je der­tig­ste – Sheila Kitzinger, uitg. Bert Bakker
 • Als de zwangerschap misloopt – M.v.Buuren & W.Braam, uitg. La Riviere en Voorhoeve
 • Liefdevol bevallen – Mirjam Vos

Myrte van Lonkhuijsen (organizes the information evening on breastfeeding)
Tel: 06-25070507
Website: www.myrtevanlonkhuijsen.nl

Sanne Koeman
Tel: 06-11395893
Email: koemansanne@gmail.com

De Boezemvriend
Tel: 020–471 2729
Website: www.boezemvriend.nl

Breastfeeding Center
Tel: 020–470 0321
Website: www.borstvoedingscentrum.nl

Len Buffing
Tel: 06–1585 1325
Email: len@lenbuffing.nl

Coos Wimmenhove
Tel: 06–1685 2648
Website: www.wimmenhovekraamzorg.nl

Ineke van Straeten
Tel: 06–4156 5997
Website: www.inekevanstraeten.nl

Kolf huren:
Borstvoedingscentrum
Wethouder Frankeweg 44
1098 LB Amsterdam
Telefoon: 020–470 0321
Website: www.borstvoedingscentrum.nl

De Boezemvriend
Overtoom 205
1054 HT Amsterdam
Telefoon: 020–471 2729
Website: www.borstvoedingswinkeloudzuid.nl

De Baker
Modemstraat 20-1
1033 RW Amsterdam
Telefoon: 020–631 4510
Website: www.mijnborstvoeding.nl

Fa. A. Vos en Zoons
1e Oosterparkstraat 64-66
1091 HC Amsterdam
Telefoon: 020–694 2379
Website: www.vosmedisch.nl

Websites met goede informatie over borstvoeding:
www.borstvoeding.com
www.borstvoeding.nl

Mind in Geboorte van Irena Veringa (verloskundige, onderzoeker en mindfulness)
Telefoon: 06-53184197
Website: www.mindingeboorte.nl

Coaching & Therapy during Pregnancy and early Motherhood
I’m Aileen Kennedy, I’m a certified Psychologist, Doula, Mindfulness teacher & Mindful Birthing & Parenting educator. I also work with EMDR trauma therapy. I’m the mother of two amazing girls. English is my first language, I’m fluent in Dutch. I have a mixed multicultural background.

E-mail: hello@aileenkennedy.nl
Telefoon: 06-1710 9226
www.aileenkennedy.nl

Coach with background as midwive and trained in EMDR
Saskia Beijer
Email: info@mawucoachingentraining.nl
Tel: 06-21673110
Website: www.mawucoachingentraining.nl

Joanne Geurts – The Positive Perspective
Two-day Dear Child – for women who have lost a baby during pregnancy. 1 on 1 therapy is also among the possibilities.

Website: www.thepositiveperspective.nl
Email: contact@thepositiveperspective.nl (Please mention your full name, telephone number and email address)

MaMasseuse Carolien
Our masseuse also comes to your home. She is very nice and calm.

Tel: 06 3978 0723 (ook WhatsApp)
Email: mamassage.amsterdam@gmail.com
Website: www.mamassage-amsterdam.nl

The Rub
If you would rather go somewhere and not be immediately confronted with pregnant people, The Rub also gives postnatal massages in the Rivierenbuurt.
Website: www.therub.nl

Gemma Leenders – (also physical therapist and therapy based on haptonomy)
For help with processing and grief counseling. She gives therapy based on haptonomy.
Fysiotheraptie Oud-West
Overtoom 434,
1054 JV Amsterdam

Tel: 020-6128599
Website: www.fysiotherapieoudwest.nl/zwangerschapshaptonomie

Experience Experts

Hiske Kuilman
Have you experienced a great loss and do you believe that despite the grief, this is not the end of your life? That it might even be the beginning of something new?

Email: hiske@hiskekuilman.nl
Tel: 06-44345495
Website: www.hiskekuilman.nl
Schrijverskwartier 9
1967 JH Heemskerk

Psyche & Zwangerschap – Merith Cohen de Lara
They focus very much on pregnant/young parents/loss of pregnancy/traumatic births. Maybe this is something for in the future, or if you are pregnant again. They also provide EMDR which may be able to take the sharp edges off your delivery.

Cornelis Anthoniszstraat 28
1071 VV Amsterdam

Tel: 06-10648373
Website: www.psychezwangerschap.nl

Saskia Beijer
Coach with midwifery background and possibility for EMDR
Saskia has worked for years as a midwife and therefore knows what she is talking about.

Tel: 06-21673110
E-mail: info@mawucoachingentraining.nl
Website: www.mawucoachingentraining.nl

Dagen en tijden Herengracht: dinsdag 13.00-20.30 u
Dagen en tijden Medisch Centrum Gelderlandplein: maandag (hele dag), dinsdagochtend (8.30u-13.00u), woensdag middag en -avond (13.00u-21.00u), donderdag (hele dag) en vrijdag (hele dag). Hele dag betekent van 9.00-18.00u.

DIËTISTENPRAKTIJK SALU
Herengracht 213-2
1016 BG Amsterdam

E: info@saludietist.nl
T: 06-48132772 (Saskia) / 06-30479495 (Nanou)
Dagen en tijden Herengracht: dinsdag 13.00-20.30 u

MEDISCH CENTRUM GELDERLANDPLEIN
Arent Janszoon Ernststraat 599
1082 LD Amsterdam

www.mcgelderlandplein.nl
E: info@saludietist.nl
T: 06-48132772 (Saskia) / 06-30479495 (Nanou)
Dagen en tijden Medisch Centrum Gelderlandplein: maandag (hele dag), dinsdagochtend (8.30u-13.00u), woensdagmiddag en -avond (13.00u-21.00u), donderdag (hele dag) en vrijdag (hele dag). Hele dag betekent van 9.00-18.00u.

Voeding maakt je beter
Sharon van Looyen
E-mail: sharon@voedingmaaktjebeter.nl
Telefoon: +31652674107
Website: www.voedingmaaktjebeter.nl

Echo Expert
Churchill-laan 75
1078 DJ Amsterdam
Telefoon: 020-6791710
Website: www.echoexpert.nl

Verloskundig Echocentrum Ite Boerema
Ite Boeremastraat 1
1054 PP Amsterdam
Telefoon: 020-6166990
Website: www.echoamsterdam.nl

Echopunt
2e Oosterparkstraat 274-M
1092 BV Amsterdam
Telefoon: 020–4630661
Website: www.verloskundecentrumoost.nl

Pretecho

Prenataalechocentrum
Bijlmerdreef 182a
1102 AB Amsterdam
Telefoon: 06-14113976
E-mail: info@prenataalechocentrum.nl
Website: www.prenataalechocentrum.nl

Echo Centrum Drs Papa
Kea Boumanstraat 108
1095 MA Amsterdam
Telefoon: 020-6705733
Website: www.echocentrumamsterdam.nl

Oosterpark Praktijk
Fabiana di Mango, oefentherapeut
fabiana@oosterparkpraktijk.nl
www.oosterparkpraktijk.nl

Praktijk Oefentherapie Mensendieck
Thamar Pfluger
Raphaëlstraat 8 KLD
1077 PR Amsterdam
Telefoon: 020-6717732
Website: www.mensendieckpraktijk-thamarpflugervandijk.nl

Mensendieck Margot Prins en Sandra Langenveld
Prinsengracht 513
1016 HR Amsterdam
Telefoon: 020–622 2730
Website: www.mensendieckprinsengracht.nl

Mensendieckpraktijk Keizersgracht
Keizersgracht 154
1015 CX Amsterdam
Telefoon: 020–354 1293
Website: www.mensendieck-amsterdam.nl

Mensendieck Amsterdam Sharon Schouten (bekkenbodem problematiek)
Keizersgracht 154
1015 CX Amsterdam
Telefoon: 020-3541293
Website: www.mensendieck-amsterdam.nl/sharon-schouten

Body Stress Release (fysio)
Churchill-laan 1
1078 DB Amsterdam
Telefoon: 06-45255960
Website: www.bsr-amsterdam.nl

Fysio Plus de Wolkenkrabber
Deltastraat 2
1078 PC Amsterdam
Telefoon: 020 679 4497
Website: www.fysioplus.nl

Fysio Plus
President Kennedylaan 921
1079 MX Amsterdam
Telefoon: 020 644 2965
Website: www.fysioplus.nl

Amsterdam Fysio
Korte Prinsengracht 91 RE
1013 GR Amsterdam
Telefoon: 020–337 5265
Website: www.amsterdamfysio.nl

Da Costa Fysiotherapie (Bekkenbodem fysiotherapeut)
Ingrid Grosfeld-Buntsma & Anna Keijsers
Da Costastraat 16
1053 ZB Amsterdam
Telefoon: 020-6166401
Website: www.dacostafysiotherapie.nl

Jolanthe Janssen, oefentherapeut Mensendieck.
Van Nijenrodeweg 762
1082 JH Amsterdam (Buitenveldert/Amstelveen)
Telefoon: 06-27021198
Website: www.klaarvoordebevalling.nl

Hanneke den Dikken
Mensendieckpraktijk Nieuw-Zuid
Churchilllaan 53-a
1078 DG Amsterdam

Willemsparkweg 48
1071 HH Amsterdam
Telefoon: 020 -662 64 47
Mobiel: 06 – 12 98 98 59
Website: www.mensendieck-nieuwzuid.nl

Gemma Leenders (ook fysiotherapeute)
Fysiotheraptie Oud-West
Overtoom 434,
1054 JV Amsterdam
Telefoon: 020-6128599
Website: www.fysiotherapieoudwest.nl/zwangerschapshaptonomie

VU
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam
Telefoon: 020–444 4444
Website: www.vumc.nl
Verloskamers op de 8e verdieping

OLVG-West ‘Bevalcentrum West’
(Voorheen Sint Lucas Andreas Ziekenhuis)
Jan Tooropstraat 164
1061 AE Amsterdam
Telefoon: 020–510 8911
Website: www.bevalcentrumwest.nl
Verloskamers op de 2e verdieping (route 22).

OLVG-Oost Anna Paviljoen
Oosterpark 9
1091 AC Amsterdam
Telefoon: 020–599 9111
Website: www.olvg.nl
Verloskamers op de 2e verdieping.

AMC
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam
Telefoon: 020–566 9111
Website: www.amc.nl
Verloskamers in gebouwdeel H, 3e verdieping

Boven-IJ Ziekenhuis
Statenjachtstraat 1
1034 CS Amsterdam
Telefoon: 020–634 6346
Website: www.bovenij.nl
Verloskamers op de 1e verdieping (route 89)

Amstelland Ziekenhuis
Laan van de Helende Meesters 8
1186 AM Amstelveen
Telefoon: 020-7557000
Website: www.ziekenhuisamstelland.nl

HypnoBirthing with Kasia Pokrop, Seventh Series

The HypnoBirthing course, the Mongan Method, is a well-thought-out program that consists of deep relaxation, special breathing techniques, self-hypnosis, massage techniques, visualizations, affirmations, and education that support you throughout the whole pregnancy and are there to use during labor and birth. The course is taught in 5 weekly, 2-2,5 hour live classes, and is meant for mother and her birth partner.

www.seventhseries.com
kasia@seventhseries.com

Duxxie (webshop met gratis thuisbezorging)
Reactorweg 160
3542 AD Utrecht
Website: www.duxxie.nl

Heerlijk Zwanger
Hannah Nieuwenhuis is woonachtig in Amsterdam en moeder van twee kinderen. Vanuit haar passie, massage, is Heerlijk Zwanger ‘geboren’. Heerlijk Zwanger staat voor een professionele begeleiding tijdens de zwangerschap en de periode erna voor moeder en kind maar ook de partner. Massage speelt daarbij een grote rol. Mogelijke behandelingen: cursus samen bevallen, privé cursus, workshop baby massage, workshop papa masseert, papa massage, zwangerschapsmassage, kraammassage, behandeling opwekken weeën en postnatale massages.
Website: www.heerlijkzwanger.com

KoanFloat massage
Herengracht 321
1016 AW Amsterdam
Telefoon: 020-555 0333
Website: www.koanfloat.nl

Massage salon The Rub van Jade Calitz
Kromme Mijdrechtstraat 100H
1079 LD Amsterdam
Telefoon: 06-30025062
Website: www.therub.nl

Praktijk RiverFlow
Therapist Nathalie
Uiterwaardenstraat 209
1079CN Amsterdam
Telephone: +31 06 520 726 01
Email: praktijkriverflow@gmail.com
Website: www.praktijkriverflow.nl

Self-employed maternity nurses

Maya Wijnbergh
Telefoon: 06-18073422
Website: www.mayakraamzorg.nl

Coos Wimmenhove
Telefoon: 06-16852648
Website: www.wimmenhovekraamzorg.nl

Jolanda de Jager
Telephone: 06-14486783
Website: www.jdejagerkraamzorg.nl

Len Buffing (Also lactation consultant)
Telephone: 06–1585 1325
Email: len@lenbuffing.nl

Monique Stedenburg
Telephone: 06-2792 2276
Email: kraam.monique@hotmail.com

Heidi Peeters
Telephone: 06-50902955
Website: www.heidpeeterskraamzorg.nl
Speaks English and French

Kraamzorg Bo Bink
www.facebook.com/bokraamzorg
Telephone: 06-10111088

Esther van der Ark
Telephone: 06-12759983
Website: www.natuurlijkekraamzorgesthervanderark.nl

Karin Giphart
Telephone: 06-22907764

Het Geboortewonder
Bianca Gouverneur
Telephone: 06-1483588106
Website: www.hetgeboortewonder.nl

Sylvia van Laarhoven
Kraamverzorgster en Doula
Telephone: 06-2813 4497
Email: sylviavanlaarhoven@hotmail.com

Sofie Thiecke
Telephone: 06-2902 5144
Email: sofie@natuurlijkekraamzorg.nl

José Krüse – Koster
Email: josekruse75@gmail.com
Telephone: 06-1063 7732

Kraambureaus

Zorgmaat & ACK
Telephone: 020–600 6667
Website: www.zorgmaat.nl

Kraamzorg 1 op 1
Telephone: 0182-325576
Website: www.kraamzorg1op1.nl

Hanna Kraamzorg
www.hannakraamzorg.nl
info@hannakraamzorg.nl
06-40842540

Zorg na de Kraamzorg
Maartje Crone
Fred. Roeskestraat 88 A7
1076 ED Amsterdam
Telephone: 06-44379813
Email: maartje@zorgnadekraamzorg.nl
Website: www.zorgnadekraamzorg.nl

Kraamzorg Novi
Loes Palmtak
Maternity nurse
Telephone: 06-24666559

Sonia Clarke
Telephone: 06-34988332
Website: www.smc-littlemiraclekraamzorg.nl

Kraamzorg Manuela
Telephone: 06 5064 6535 (24/7)
Website: www.kraamzorgmanuela.nl
Area: Amsterdam South/South-East/North

Oooh baby Kraamzorg, duo praktijk
Nina Slabbers en Lot Gudde
Telephone Nina: 06-41518431
Telephone Lot: 06-51815818
Website: https://ooohbaby.nl/

De Kleine Amsterdammmer
For childbirth assistance and maternity care
Telephone: 020 670 60 60
Mobile: 06 46 63 50 53
Website: www.dekleineamsterdammer.nl

Consultatiebureau Amsterdam
Telefoon: 020 – 555 5961
Website: www.oktamsterdam.nl
Website: www.ggd.amsterdam.nl

Psyche en Zwangerschap o.a. Merith Cohen de Lara
Cornelis Anthoniszstraat 28
1071 VV Amsterdam
Telefoon: 06-10648373
Website: www.psychezwangerschap.nl

Amsterdam Seksuoloog
Camperstraat 1A-hs
1091 AD Amsterdam
Telefoon: 06-10324863
Website: www.amsterdamseksuoloog.nl

Seksuologie Centrum Amsterdam
Oudezijds Voorburgwal 151-1
1012 ES Amsterdam
Telefoon: 020–6263528
Website: www.seksuologiecentrumamsterdam.nl

ACSG Seksuologen
WG-plein 350
1054 SG Amsterdam
Telefoon: 06-4216 7635 en 06-4722 4378
Website: www.acsg-seksuologen.nl

zwangerwijzer.nl Information if you want to become pregnant or are already pregnant.
knov.nl The official website of the professional organization of midwives.
rokeninfo.nl/publiek Tips to quit smoking and information about the dangers of smoking during pregnancy.
fasstichting.nl Online information about FASD; Fetal Alcohol Sydnroom.
stuitligging.nl More information about breech location and version.
caritasalome.nl Website of the writer “Dive into your contractions!”
erfocentrum.nl The National Information Center for Heredity.
stamcelbanknederland.nl For all information about stem cells and the storage of umbilical cord blood.
zwangerinamsterdam.nl The website of Amsterdam midwives.
delairesseapotheek.nl Pharmacy from Amsterdam South.
lairesse.nl Pharmacy from Amsterdam South.
zorgmaat.nl Information about the maternity care of ACK Zorgmaat Amsterdam.
weleda.nl 100% natural care during pregnancy, maternity period and for the baby.
frederiquebabyzorg.nl Specialist care for parents in the first phase of parenthood.
opvoeden.nl Specialist care for parents in the first phase of parenthood.
Yoga
Zwangerschapsyoga op de van Ostadestraat
Zwangerschapsyoga gaat over zwanger zijn in elke oefening, rustig of actief. Je lichaam verandert en om één of twee keer in de week hier 90 minuten bij stil te staan is heel waardevol. Het is belangrijk om tijdens de zwangerschap fit te blijven maar ook te ontspannen. In de lessen worden er krachtige oefeningen gedaan om sterk te blijven of te worden en ontspannende oefeningen om zo goed voor jezelf en je aankomende kindje te zorgen. Het is dus een gezonde workout.
Website: www.lijfschool.nl

Joyful Yoga
Ontdek de voordelen van yoga voor lichaam en geest tijdens de zwangerschap, in een verscheidenheid van klassen die veilig, verzorgend, effectief en informatief zijn.
Website: www.joyfulyoga.nl

Mudra
Mudra betekent overgave. Het is een yogahouding die door veel barende vrouwen wordt aangenomen om weeën op te vangen. Mudra verzorgt zwangerschaps yoga, pilatus, mensendieck, yoga na de bevalling, babymassage, privé lessen en coaching.
Website: www.mudra-cursuscentrum.nl

Studio Balance
Yoga, Barre, Pilates and Essentrics. Yoga classes include Vinyasa, Yin, Nidra, Ashtanga, as well as Prenatal. And even Prenatal Pilates.
Rijnstraat 63h
1079GW Amsterdam
Email: hello@studiobalance.nl
Telephone: 020 363 9061
Website: www.studiobalance.nl

Need additional care?

Do you need additional care? Then we will gladly tell you where you can go best. Depending on what you are looking for, we have already selected a cooperation partner for you. Check also this overview to see who can help you.

Stay informed

Obviously our information evenings and workshops are subject to change, as we keep a close eye on the needs of pregnant women and their partners and adapt our offer accordingly. So do keep an eye on our website and socials and we will keep you informed of any new information evenings or other workshops!

Courses

The children’s first aid course is also highly recommended. If you sign up through our practice, you will immediately receive an attractive discount.