Voorlichting & Workshops

(Gratis) Voorlichtingsavonden & Workshops op eigen praktijk

Wij willen dat je goed voorbereid bent zodat je met vertrouwen de bevalling en tijd erna tegemoet kunt zien. Daarom hebben wij een aantal gratis voorlichtingsavonden ontwikkeld voor de cliënten van onze praktijk. Deze avonden vinden plaats in onze praktijk, op de Churchilllaan 41 of de Willemsparkweg 176 in Amsterdam.

Check snel wanneer de volgende gratis voorlichtingsavond is en meld je online aan!

verloskundigen-amsterdam-zuid-partner-workshop-voeding-tijdens-je-zwangerschap
Reserveer je plek
verloskundigen-amsterdam-zuid-bekken-en-zwangerschap
Reserveer je plek
verloskundigen-amsterdam-zuid-voorlichtingsavond-gratis
Reserveer je plek
Reserveer je plek
Reserveer je plek
verloskundigen-amsterdam-zuid-partner-workshop-hypnobirthing
Lees meer

Zwangerschapscursussen

Hieronder (klik op het + teken) vind je een overzicht van verschillende zwangerschapscursussen waarvan wij vinden dat dit goede cursussen zijn die een mooie aanvulling kunnen zijn op je voorbereiding.

KLIK OP + hieronder om het overzicht te zien.

Informatief
Rondom de geboorte
Rondom de geboorte is een initiatief van de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra (SAG). Ben je in het bezit van een Stadspas of heb je een minimumuitkering, dan zijn deze cursussen gratis.

Uitgebreide zwangerschapsbegeleiding die bestaat uit fysieke training om te werken aan spierkracht, lenigheid en conditie en voorlichting met informatie over het moeder worden en de bevalling. Er zijn diverse cursussen mogelijk: zwangerschapsgym, blijf in beweging, beval fit, gezond en fit zwanger, zwangerschapsyoga, tienermoeders en zwanger, bevallen en een kind.
Website: www.rondomdegeboorte.nl

Drs. Mama
Informatie: Zwangerschapscursus, Babycursus, Keizersnede-cursus & EHBO door artsen. Een goede voorbereiding op één van de meest intense, ongelooflijke en unieke ervaringen die jullie ooit samen gaan beleven, is meer dan alleen puffen & ontspannen.

Drs Mama heeft hiervoor alles in huis. We maken je wijzer met kennis en wetenschappelijke info zonder de natuurlijke kracht van het lichaam & de magie van het hele proces uit het oog te verliezen. De beste voorbereiding om de geboorte samen te beleven, als het wonder dat het is.

Er is heel veel onderzoek gedaan naar tevredenheid rondom bevallen en Drs. Mama richt zich op alle pijlers daarvan.

 • Realistische verwachtingen.
 • Continue ondersteuning.
 • Meegenomen worden in keuzes die jou aangaan.
 • Kwaliteit van contact met hulpverlener.

Website: www.drsmama.com

Bevalwijzer
De bevalwijzer geeft informatieve cursussen ter voorbereiding op de bevalling en de tijd daarna, voor jou en je partner. De bevalwijzer cursussen zijn niet alleen fysieke, maar ook mentale en praktische voorbereiding: door alle informatie objectief op een rij te zetten krijg je overzicht in wat er te wachten staat en daarmee een gevoel van rust en controle.
Website: www.bevalwijzer.nl

Sportief
Mom in Balance
Wij geven outdoor trainingen voor zwangeren, hersteltraining na de bevalling en total body workouts voor vrouwen. Onze trainingen helpen je sterker te worden en je conditie te verbeteren, maar ze geven je ook energie en een positieve mindset. Precies wat je nodig hebt in de eerste jaren van het moederschap! Tijdens de training is er altijd ruimte voor jouw persoonlijke behoeftes en wensen, je kunt ze bespreken met je trainer.
Website: www.mominbalance.nl

Zwangerschaps fitness
Onder leiding van gediplomeerde docenten, tevens ook algemeen fysiotherapeuten, worden er voor tijdens de zwangerschap en voor na de bevalling een lessen gegeven waarbij fit blijven en weer worden op de voorgrond staat. Daarnaast wordt er ook informatie gegeven over de zwangerschap, de bevalling, de tijd na de bevalling en de babymassage.
Website: www.fitzwanger.nl

POWERMAMA 020
Training en coaching tijdens en na de zwangerschap. Wil je fit blijven tijdens je zwangerschap of weer herstellen na je bevalling? Wil je trainen onder deskundige begeleiding samen met andere moeders? PowerMama is er voor jou!
Het PowerMama Programma is ontwikkeld door Core Academy.
Ik ben Josine, moeder en gespecialiseerd in het trainen van moeders, samen met mijn trainers Marije en Kirsten doe ik er alles aan om jou zo goed mogelijk te begeleiden, tijdens en (ver) na je zwangerschap.
Website: www.powermama020.nl

Training for Mamas
Training for Mamas is opgestart door Jorn. Hij werkt als coach en personal trainer in een private gym van het bedrijf Joolz, bekend van de kinderwagens. Daar kreeg hij veel vragen over trainen tijdens en na de zwangerschap. Jorn wil mama’s (to be) van betrouwbare en bruikbare informatie voorzien over trainen tijdens en na de zwangerschap. Omdat hij zijn advies graag baseert op de wetenschap, heeft hij een evidence based opleiding uit Amerika gevolgd over pre- en postnatale trainingen (Fit For Birth – Pre & Post Natal Corrective Exercise Trainer). Met het bedrijf Training For Mamas vertaalt hij deze informatie naar de praktijk.
E-mail: jorn@trainingformamas.nl
Website: www.trainingformamas.nl

Zwanger en Fit
Informatie: aandacht voor het in goede conditie blijven, informatie en praktische voorbereiding met ontspannings-, en ademoefeningen.

Mirjam Vos Zwangerschaps- en babycursussen
Website: www.mirjam-vos.nl
E-mail: mirjam@mirjam-vos.nl
Tel: 020-4896882


Mensendieck

Carita Salome
Oefentherapie is genoemd naar de grondlegster Bess Mensendieck (1867-1957). Het is een adequate remedie bij klachten die voortvloeien uit een te belastende houding of manier van bewegen. Als oefentherapeut-Mensendieck zorgt Carita ervoor dat klachten worden voorkomen of verminderen door het aanleren van van gezonde houdings- en bewegingsgewoonten.
Website: www.caritasalome.nl

HaptoMotion
Centraal staat de begeleiding van beide ouders. Door oefeningen wordt stress gereduceerd, wat de ontwikkeling van het kind en ook de geboorte beter laat verlopen. Voor de moeder helpt de begeleiding om contact te maken met haar veranderende lichaam en hiernaar te luisteren. Zo weet ze tijdens de zwangerschap en de bevalling beter wat ze nodig heeft en hoe hierom te vragen. Ook de partner speelt hier in een belangrijke rol.
Website: www.haptomotion.nl

Cursus met elementen van hypnobirthing
MOM&CO
Wil je goed voorbereid de bevalling ingaan? Wil je geen angst voor de geboorte? Wil je op jezelf en je partner kunnen vertrouwen en samen naar de komst van jullie kindje uitkijken? MOM&CO biedt je die kans!

MOM&CO positive practice geeft een all-round zwangerschapscursus met elementen van Hypnobirthing. De cursus is ontwikkeld door een verloskundige en wordt gegeven door verloskundigen of doula’s met veel ervaring en kennis van alles rondom zwangerschap en geboorte.
“Niet zweverig, maar praktisch en tegelijkertijd ontspannen en leuk.”

Website: www.momenco.nl of www.verloskundigenamsterdamzuid.nl

Yoga
Zwangerschapsyoga op de van Ostadestraat
Zwangerschapsyoga gaat over zwanger zijn in elke oefening, rustig of actief. Je lichaam verandert en om één of twee keer in de week hier 90 minuten bij stil te staan is heel waardevol. Het is belangrijk om tijdens de zwangerschap fit te blijven maar ook te ontspannen. In de lessen worden er krachtige oefeningen gedaan om sterk te blijven of te worden en ontspannende oefeningen om zo goed voor jezelf en je aankomende kindje te zorgen. Het is dus een gezonde workout.
Website: www.lijfschool.nl

Joyful Yoga
Ontdek de voordelen van yoga voor lichaam en geest tijdens de zwangerschap, in een verscheidenheid van klassen die veilig, verzorgend, effectief en informatief zijn.
Website: www.joyfulyoga.nl

Mudra
Mudra betekent overgave. Het is een yogahouding die door veel barende vrouwen wordt aangenomen om weeën op te vangen. Mudra verzorgt zwangerschaps yoga, pilatus, mensendieck, yoga na de bevalling, babymassage, privé lessen en coaching.
Website: www.mudra-cursuscentrum.nl

Mindfulness
Mindful Geboorte en Ouderschap bij Angst door Irena Veringa

Een training voor een betere geboorte en bewust ouderschap. Maar ook: meer rust in je hoofd een fijne relatie en volop leven.

Mindfulness hoort eigenlijk bij het zwanger zijn, bevallen en ouderschap. De verkregen ervaringen uit meditaties – zoals het omgaan met ongemak en pijn en vermijding – vinden uiteindelijk hun vertaling in de ervaringen in de zwangerschap, bevalling, het ouderschap en het dagelijks leven. Ook in het leven zullen contracties komen en gaan, net zoals tijdens de bevalling. Het is nooit klaar en het is altijd wat.
Website: www.centrumvoormindfulness.nl

HypnoBirthing
Kasia Pokrop, HypnoBirthing Practitioner & Yoga Instructor
The seventh series in Ashtanga yoga is the most rewarding, yet also the most challenging. It represents family.
It is the preparation that I would like to share with you as you get ready to begin your seventh series. Whether it be readying yourself for birth and letting go of fear with a HypnoBirthing course, improving how you feel during your pregnancy with prenatal yoga, or simply becoming a calmer, happier person through Ashtanga practice.

Website: www.seventhseries.com
Mail: kasiapokrop@gmail.com
Tel: 06 4228 7691

Zwanger en Fit
Zwanger en Fit informatie: aandacht is voor het in goede conditie blijven, als voor alle informatie en de praktische voorbereiding met ontspannings-, en ademoefeningen.

Website: www.mirjam-vos.nl
Telefoon: 020 – 489 6882

Samenwerkingen

Behalve de voorlichtingsavonden zijn er ook verschillende workshops die partners van ons aanbieden namens ons op onze verloskundigenpraktijk, of die wij aanbevelen en die gegeven worden op andere locaties in Amsterdam.

Samenwerkingspartners

Klik op het + teken voor de categorie naar keuze, dan vind je hier alle gegevens.

Sabine Schmitz (Acupunctuur & verloskundige)
Op diverse adressen mogelijk:
Brederodestraat 108, Amsterdam
Burg Fockstraat 57, Amsterdam
Ruyschstraat 71, Amsterdam
Kruislaan 4 a, Hoofddorp
Telefoon: 06- 51846508
Website: www.vroedvrouw.info

Renee Baas (kan ook bij je thuis komen)
Gezondheids Centrum Ganzenhoef
Bijlmerdreef 1169
1103TT Amsterdam-ZO
Telefoon: 06–10661048
Website: www.baasacupunctuur.nl

Joanne Geurts – The Positive Perspective
Tweedaagse Lief Kind – voor vrouwen die een kindje verloren hebben tijdens de zwangerschap. 1:1 therapie behoort ook tot de mogelijkheden.

Website: www.thepositiveperspective.nl
E-mail: contact@thepositiveperspective.nl (o.v.v. jouw volledige naam, telefoonnummer en e-mailadres)

MaMasseuse Carolien
Onze masseuse komt ook bij je thuis. Ze is heel fijn en rustig.

Tel: 06 3978 0723 (ook WhatsApp)
E-mail: mamassage.amsterdam@gmail.com
Website: www.mamassage-amsterdam.nl

The Rub
Wil je liever ergens heen en niet meteen geconfronteerd worden met zwangeren dan geeft The Rub ook postnatale massages in de Rivierenbuurt.
Website: www.therub.nl

Gemma Leenders – (ook fysiotherapeute en therapie op basis van haptonomie)
Voor hulp bij verwerking en rouwbegeleiding
Fysiotheraptie Oud-West
Overtoom 434,
1054 JV Amsterdam

Tel: 020-6128599
Website: www.fysiotherapieoudwest.nl/zwangerschapshaptonomie

Ervaringsdeskundigen

Hiske Kuilman
Heb jij een groot verlies meegemaakt en geloof je dat dit ondanks het verdriet, niet het einde van jóuw leven is? Dat het misschien zelfs wel het begin kan zijn van iets nieuws?

E-mail: hiske@hiskekuilman.nl
Tel: 06-44345495
Website: www.hiskekuilman.nl
Schrijverskwartier 9
1967 JH Heemskerk

Psyche & Zwangerschap – Merith Cohen de Lara
Ze richten zich erg op zwangeren/jonge ouders/verlies van zwangerschap/traumatische bevallingen. Misschien is dit wat voor in de toekomst, of als je weer zwanger bent. Ze geven ook EMDR die mogelijk de scherpe randen van je bevalling af kunnen halen.

Cornelis Anthoniszstraat 28
1071 VV Amsterdam

Tel: 06-10648373
Website: www.psychezwangerschap.nl

Saskia Beijer
Coach met verloskundige achtergrond en mogelijkheid tot EMDR
Saskia heeft jaren als verloskundige gewerkt en dus ook weet waarover ze praat. Ze heeft veel zwangerschapsafbrekingen begeleid.

Tel: 06-21673110
E-mail: info@mawucoachingentraining.nl
Website: www.mawucoachingentraining.nl

 • Nina Pierson – Mama’en
 • Mom You Got This – De Huismuts, Rachel van Sas
 • De Grote Geboorte­gids – Vol vertrouwen zwanger en bewust bevallen. Mariël Croon en Joris van der Post
 • Veilig zwanger – Beatrijs Smulders & Mariël Croon, uitg. Kosmos
 • Veilig bevallen – Beatrijs Smul­ders & Mariël Croon, uitg. Kosmos
 • Bevallen en opstaan – J.Spanjer, uitg. Bert Bakker
 • Duik in je weeën! – Carita Salomé, Unieboek Spectrum, 25e druk
 • Zwangerschap en geboorte – Sheila Kitzinger, uitg. Spectrum
 • Het grote wonder – L.Nilsson, uitg. Ploegsma
 • Borstvoed­ing geven – Een antwoord op heel veel vra­gen. A.de Reede-Dunselman
 • Een beetje zwanger, voor vaders. A.v.Dam, uitg. Kontakt
 • Kinderen krijgen na je der­tig­ste – Sheila Kitzinger, uitg. Bert Bakker
 • Als de zwangerschap misloopt – M.v.Buuren & W.Braam, uitg. La Riviere en Voorhoeve
 • Liefdevol bevallen – Mirjam Vos

Myrte van Lonkhuijsen (organiseert de voorlichtingsavond over borstvoeding)
Telefoon: 06-25070507
Website: www.myrtevanlonkhuijsen.nl

Sanne Koeman
Telefoon: 06-11395893
Email: koemansanne@gmail.com

De Boezemvriend
Telefoon: 020–471 2729
Website: www.boezemvriend.nl

Len Buffing
Telefoon: 06–1585 1325
Email: len@lenbuffing.nl

Coos Wimmenhove
Telefoon: 06–1685 2648
Website: www.wimmenhovekraamzorg.nl

Ineke van Straeten
Telefoon: 06–4156 5997
Website: www.inekevanstraeten.nl

De Baker
Modemstraat 20-1
1033 RW Amsterdam
Telefoon: 020–631 4510
Website: www.mijnborstvoeding.nl

Fa. A. Vos en Zoons
1e Oosterparkstraat 64-66
1091 HC Amsterdam
Telefoon: 020–694 2379
Website: www.vosmedisch.nl

Websites met goede informatie over borstvoeding:
www.borstvoeding.com
www.borstvoeding.nl

* Mindfulness

Mind in Geboorte van Irena Veringa (verloskundige, onderzoeker en Mindfulness)
Telefoon: 06-53184197
Webisite: www.mindingeboorte.nl
* Coach & Training.
website: www.mastermama.nl

Professioneel, persoonlijk en mogelijk bij ons op de praktijk….

Even voorstellen…. Mijn naam is Rianda van der Veen. Ik ben Arbeids- en Organisatiepsycholoog (UvA) met een specialisatie in Training & Development.
Daarnaast heb ik een Coachingsopleiding bij De Baak gedaan. Bovenal ben ik mama van 2 jonge dochters (Flore, 2014 en Philou, 2016).
Dit maakt mij expert en (ervarings)deskundige op het gebied van het vinden van een balans tussen werk en privé en alle andere zaken waar je als werkende (aanstaande) mama tegenaan kunt lopen.

De afgelopen jaren heb ik o.a. gewerkt als talentmanager, trainer, coach en assessmentpsycholoog bij adviesbureaus in het bedrijfsleven zoals PricewaterhouseCoopers en GITP. Mijn professionele achtergrond vormt samen met mijn persoonlijke ervaringen de basis van zowel het ontstaan als de werkwijze van MasterMama.

Voor medewerkers zonder (jong) gezin ben ik ook beschikbaar als coach en trainer. Onderwerpen waar ik mij als coach o.a. op richt zijn vitaliteit, stressreductie en burn-out. Daarnaast heb ik een training ontwikkeld over het versterken van mentale veerkracht. Dit doe ik vanuit mijn andere onderneming MasterMynd (deze website is nog onder constructie).

Naast mijn eigen ondernemingen MasterMama & MasterMynd ben ik ook werkzaam als Psycholoog NIP bij Plantage 21 en Slaapmakend waar ik mensen begeleid met een burn-out en/of met slaapproblemen.

IMG_8936-1

Voor Coaching & Therapie rondom Zwangerschap en Moederschap
Ik ben Aileen Kennedy, GZ-Psycholoog, Doula, Mindfulness trainer en Mindful Zwanger en Bevallen trainer. Voor trauma kan ik EMDR als therapie methode inzetten. Ik ben ook de moeder van twee prachtige meisjes. Ik werk in het Nederlands en in het Engels. Ik heb een gemengde culturele achtergrond.

E-mail: hello@aileenkennedy.nl
Telefoon: 06-1710 9226
www.aileenkennedy.nl
* Familieondersteuning
www.familysupporters.nl

Stel. Je zoekt hulp voor jezelf, je kind, gezin, ouders of iemand anders in je omgeving. Dan ben je bij FamilySupporters op het juiste adres. Onze teams bieden advies, praktische en psychische hulp. We zijn er voor alle leeftijden, van 0 tot 100+ jaar. FamilySupporters werkt op verwijzing van gemeente of arts, maar ook particulier.

Coach met verloskundige achtergrond en mogelijkheid tot EMDR
Saskia Beijer
E-mail: info@mawucoachingentraining.nl
Tel: 06-21673110
Website: www.mawucoachingentraining.nl

DIËTISTENPRAKTIJK SALU
Herengracht 213-2
1016 BG Amsterdam

E: info@saludietist.nl
T: 06-48132772 (Saskia) / 06-30479495 (Nanou)
Dagen en tijden Herengracht: dinsdag 13.00-20.30 u

MEDISCH CENTRUM GELDERLANDPLEIN
Arent Janszoon Ernststraat 599
1082 LD Amsterdam

www.mcgelderlandplein.nl
E: info@saludietist.nl
T: 06-48132772 (Saskia) / 06-30479495 (Nanou)
Dagen en tijden Medisch Centrum Gelderlandplein: maandag (hele dag), dinsdagochtend (8.30u-13.00u), woensdagmiddag en -avond (13.00u-21.00u), donderdag (hele dag) en vrijdag (hele dag). Hele dag betekent van 9.00-18.00u.

Voeding maakt je beter
Sharon van Looyen
E-mail: sharon@voedingmaaktjebeter.nl
Telefoon: +31652674107
Website: www.voedingmaaktjebeter.nl

Echo Expert
Churchill-laan 75
1078 DJ Amsterdam
Telefoon: 020-6791710
Website: www.echoexpert.nl

Verloskundig Echocentrum Ite Boerema
Ite Boeremastraat 1
1054 PP Amsterdam
Telefoon: 020-6166990
Website: www.echoamsterdam.nl

Echopunt
2e Oosterparkstraat 274-M
1092 BV Amsterdam
Telefoon: 020–4630661
Website: www.verloskundecentrumoost.nl

Pretecho

Prenataalechocentrum
Bijlmerdreef 182a
1102 AB Amsterdam
Telefoon: 06-14113976
E-mail: info@prenataalechocentrum.nl
Website: www.prenataalechocentrum.nl

Echo Centrum Drs Papa
Kea Boumanstraat 108
1095 MA Amsterdam
Telefoon: 020-6705733
Website: www.echocentrumamsterdam.nl

Oosterpark Praktijk
Fabiana di Mango, oefentherapeut
fabiana@oosterparkpraktijk.nl
www.oosterparkpraktijk.nl

Praktijk Oefentherapie Mensendieck
Thamar Pfluger
Raphaëlstraat 8 KLD
1077 PR Amsterdam
Telefoon: 020-6717732
Website: www.mensendieck-thamar.nl/

Mensendieck Margot Prins en Sandra Langenveld
Prinsengracht 513
1016 HR Amsterdam
Telefoon: 020–622 2730
Website: www.mensendieckprinsengracht.nl

Mensendieckpraktijk Keizersgracht
Keizersgracht 154
1015 CX Amsterdam
Telefoon: 020–354 1293
Website: www.mensendieck-amsterdam.nl

Mensendieck Amsterdam Sharon Schouten (bekkenbodem problematiek)
Keizersgracht 154
1015 CX Amsterdam
Telefoon: 020-3541293
Website: www.mensendieck-amsterdam.nl/sharon-schouten

Body Stress Release (fysio)
Churchill-laan 1
1078 DB Amsterdam
Telefoon: 06-45255960
Website: www.bsr-amsterdam.nl

Fysio Plus de Wolkenkrabber
Deltastraat 2
1078 PC Amsterdam
Telefoon: 020 679 4497
Website: www.fysioplus.nl

Fysio Plus
President Kennedylaan 921
1079 MX Amsterdam
Telefoon: 020 644 2965
Website: www.fysioplus.nl

Amsterdam Fysio
Korte Prinsengracht 91 RE
1013 GR Amsterdam
Telefoon: 020–337 5265
Website: www.amsterdamfysio.nl

Da Costa Fysiotherapie (Bekkenbodem fysiotherapeut)
Ingrid Grosfeld-Buntsma & Anna Keijsers
Da Costastraat 16
1053 ZB Amsterdam
Telefoon: 020-6166401
Website: www.dacostafysiotherapie.nl

Jolanthe Janssen, oefentherapeut Mensendieck.
Van Nijenrodeweg 762
1082 JH Amsterdam (Buitenveldert/Amstelveen)
Telefoon: 06-27021198
Website: www.klaarvoordebevalling.nl

Hanneke den Dikken
Mensendieckpraktijk Nieuw-Zuid
Churchilllaan 53-a
1078 DG Amsterdam

Willemsparkweg 48
1071 HH Amsterdam
Telefoon: 020 -662 64 47
Mobiel: 06 – 12 98 98 59
Website: www.mensendieck-nieuwzuid.nl

zwangerwijzer.nl Informatie als je zwanger wilt worden of al zwanger bent.
knov.nl De officiële website van de beroepsorganisatie van en voor verloskundigen.
rokeninfo.nl/publiek Tips om te stoppen met roken en informatie over de gevaren van roken tijdens de zwangerschap.
fasstichting.nl Online informatie over FASD; Foetaal Alcohol Sydnroom.
stuitligging.nl Meer informatie over stuitligging en versie.
caritasalome.nl Website van de schrijfster van ‘Duik in je weeën!’
erfocentrum.nl Het Nationaal informatiecentrum erfelijkheid.
stamcelbanknederland.nl Voor alle informatie over stamcellen en het bewaren van navelstrengbloed.
zwangerinamsterdam.nl De website van Amsterdamse verloskundigen.
delairesseapotheek.nl Apotheek uit Amsterdam-Zuid.
lairesse.nl Apotheek uit Amsterdam-Zuid.
zorgmaat.nl Informatie over de kraamzorg van ACK Zorgmaat Amsterdam.
weleda.nl 100% natuurlijke verzorging tijdens de zwangerschap, kraamtijd en voor de baby.
frederiquebabyzorg.nl Specialistische zorg voor ouders in de eerste fase van het ouderschap.
opvoeden.nl Alle informatie over opvoeden, van baby tot jongvolwassene.

Gemma Leenders (ook fysiotherapeute)
Fysiotheraptie Oud-West
Overtoom 434,
1054 JV Amsterdam
Telefoon: 020-6128599
Website: www.fysiotherapieoudwest.nl/zwangerschapshaptonomie

HypnoBirthing with Kasia Pokrop, Seventh Series

The HypnoBirthing course, the Mongan Method, is a well-thought-out program that consists of deep relaxation, special breathing techniques, self-hypnosis, massage techniques, visualizations, affirmations, and education that support you throughout the whole pregnancy and are there to use during labor and birth. The course is taught in 5 weekly, 2-2,5 hour live classes, and is meant for mother and her birth partner.

www.seventhseries.com
kasia@seventhseries.com

‘Stralende mama’ van Alejandra Alarcon
Ondersteuning tijdens het geboorteproces: zwangerschap, bevalling en daarna. Doula begeleiding, hypnobirthing, zwangerschapsyoga, Body & Mind Release.

Gratis intake mogelijk!
Website: www.stralendemama.nl

Duxxie (webshop met gratis thuisbezorging)
Reactorweg 160
3542 AD Utrecht
Website: www.duxxie.nl

Zelfstandige kraamverzorgsters

Maya Wijnbergh
Telefoon: 06-18073422
Website: www.mayakraamzorg.nl

Coos Wimmenhove
Telefoon: 06-16852648
Website: www.wimmenhovekraamzorg.nl

Jolanda de Jager
Telefoon: 06-14486783
Website: www.jdejagerkraamzorg.nl

Len Buffing (ook lactatiekundige)
Telefoon: 06–1585 1325
E-mail: len@lenbuffing.nl

Monique Stedenburg:
Telefoon: 06-2792 2276
E-mail: kraam.monique@hotmail.com

Heidi Peeters
Telefoon: 06-50902955
Website: www.heidpeeterskraamzorg.nl
Spreekt Engels en Frans

Kraamzorg Bo Bink
www.facebook.com/bokraamzorg
Tel: 06-10111088

Esther van der Ark
Telefoon: 06-12759983
Website: www.natuurlijkekraamzorgesthervanderark.nl

Karin Giphart
Telefoon: 06-22907764

Het Geboortewonder
Bianca Gouverneur
Telefoon: 06-1483588106
Website: www.hetgeboortewonder.nl

Sylvia van Laarhoven
Kraamverzorgster en Doula
Telefoon: 06 2813 4497
E-mail: sylviavanlaarhoven@hotmail.com

Sofie Thiecke
Telefoon: 06-29025144
E-mail: sofie@natuurlijkekraamzorg.nl

José Krüse – Koster.
E-mail: josekruse75@gmail.com
Telefoon: 06-1063 7732

Kraambureaus

Zorgmaat & ACK
Telefoon: 020–600 6667
Website: www.zorgmaat.nl

Kraamzorg 1 op 1
Telefoon: 0182-325576
Website: www.kraamzorg1op1.nl

Hanna Kraamzorg
www.hannakraamzorg.nl
info@hannakraamzorg.nl
06-40842540

Zorg na de Kraamzorg
Maartje Crone
Fred. Roeskestraat 88 A7
1076ED Amsterdam
Telefoon: 06-44379813
E-mail: maartje@zorgnadekraamzorg.nl
Website: www.zorgnadekraamzorg.nl

Kraamzorg Novi
Loes Palmtak – Kraamverzorgende
Telefoon: 06-24666559
E-mail: kraamzorgnovi@gmail.com
Website: www.kraamzorgnovi.nl

Sonia Clarke
Telefoon: 06-34988332
Website: www.smc-littlemiraclekraamzorg.nl

Kraamzorg Manuela
Telefoon: 06 5064 6535 (24/7 bereikbaar)
Website: www.kraamzorgmanuela.nl
Werkgebied: Amsterdam Zuid/Zuidoost/Noord

Oooh baby Kraamzorg, duo praktijk
Nina Slabbers en Lot Gudde
Telefoon Nina: 06-41518431
Telefoon Lot: 06-51815818
Website: https://ooohbaby.nl/

De Kleine Amsterdammmer
Voor bevallingsassistentie en kraamzorg
Telefoon: 020 670 60 60
Mobiel: 06 46 63 50 53
Website: www.dekleineamsterdammer.nl

MaMasseuse Carolien
Telefoon: 06 3978 0723 (ook WhatsApp)
mamassage.amsterdam@gmail.com
www.mamassage-amsterdam.nl

Gun jezelf een massage!

Super fijn, je bent zwanger! Hoe blij je ook kan zijn met je zwangerschap, het kan ook zwaar voelen. Je buik wordt natuurlijk letterlijk steeds zwaarder, waardoor bepaalde spieren in je lijf moeten compenseren voor het verplaatsende gewicht. Lichamelijke kwaaltjes als vocht vasthouden, krampen in de kuiten, vermoeidheid, hoofdpijn etc, het hoort er helaas ook allemaal bij. Ook ervaren veel vrouwen stress. Heel vervelend, zeker als je zwanger bent en daar eigenlijk vooral van wil genieten. Maar dat betekent niet dat er niks aan gedaan kan worden.

In het souterrain van de locatie aan de Willemsparkweg 176 bevindt zich een prachtige ruimte waar je je optimaal kan ontspannen. Carolien van maMassage Amsterdam is gespecialiseerd in het geven van zwangerschapsmassages. Zij heeft hier een massagetafel met buik- en borstuitsparing staan, zodat je zelfs met een hoogzwangere buik heerlijk kan ontspannen in buikligging.

Maar ook na de bevalling kunnen de meeste lijven wel wat aandacht en ontspanning gebruiken. Mocht je als hoogzwangere of kraamvrouw behoefte hebben aan een massage, maar ga je liever de deur even niet uit? Dan is er ook nog de mogelijkheid om Carolien bij je thuis te laten komen.

Heerlijk Zwanger
Hannah Nieuwenhuis is woonachtig in Amsterdam en moeder van twee kinderen. Vanuit haar passie, massage, is Heerlijk Zwanger ‘geboren’. Heerlijk Zwanger staat voor een professionele begeleiding tijdens de zwangerschap en de periode erna voor moeder en kind maar ook de partner. Massage speelt daarbij een grote rol. Mogelijke behandelingen: cursus samen bevallen, privé cursus, workshop baby massage, workshop papa masseert, papa massage, zwangerschapsmassage, kraammassage, behandeling opwekken weeën en postnatale massages.
Website: www.heerlijkzwanger.com

Dr. Feelgood , www.doctorfeelgood.nl                                                                                                                                                                                                                     Scheldestraat 16
1078 GK Amsterdam
020 – 620 1570
info@doctorfeelgood.nl

Massage salon The Rub van Jade Calitz
Kromme Mijdrechtstraat 100H
1079 LD Amsterdam
Telefoon: 06-30025062
Website: www.therub.nl

KoanFloat massage
Herengracht 321
1016 AW Amsterdam
Telefoon: 020-555 0333
Website: www.koanfloat.nl

Praktijk RiverFlow
Therapeut Nathalie
Uiterwaardenstraat 209
1079CN Amsterdam
Telefoon: +31 06 520 726 01
E-mail: praktijkriverflow@gmail.com
Website: www.praktijkriverflow.nl

Consultatiebureau Amsterdam
Telefoon: 020 – 555 5961
Website: www.oktamsterdam.nl
Website: www.ggd.amsterdam.nl

* Psycholoog                  

Psyche & Zwangerschap o.a. Merith Cohen de Lara
Cornelis Anthoniszstraat 28
1071 VV Amsterdam
Telefoon: 06-10648373
Website: www.psychezwangerschap.nl

Amsterdam Seksuoloog
Camperstraat 1A-hs
1091 AD Amsterdam
Telefoon: 06-10324863
Website: www.amsterdamseksuoloog.nl

Seksuologie Centrum Amsterdam
Oudezijds Voorburgwal 151-1
1012 ES Amsterdam
Telefoon: 020–6263528
Website: www.seksuologiecentrumamsterdam.nl

ACSG Seksuologen
WG-plein 350
1054 SG Amsterdam
Telefoon: 06-4216 7635 en 06-4722 4378
Website: www.acsg-seksuologen.nl

Yoga
Zwangerschapsyoga op de van Ostadestraat
Zwangerschapsyoga gaat over zwanger zijn in elke oefening, rustig of actief. Je lichaam verandert en om één of twee keer in de week hier 90 minuten bij stil te staan is heel waardevol. Het is belangrijk om tijdens de zwangerschap fit te blijven maar ook te ontspannen. In de lessen worden er krachtige oefeningen gedaan om sterk te blijven of te worden en ontspannende oefeningen om zo goed voor jezelf en je aankomende kindje te zorgen. Het is dus een gezonde workout.
Website: www.lijfschool.nl

Joyful Yoga
Ontdek de voordelen van yoga voor lichaam en geest tijdens de zwangerschap, in een verscheidenheid van klassen die veilig, verzorgend, effectief en informatief zijn.
Website: www.joyfulyoga.nl

Mudra
Mudra betekent overgave. Het is een yogahouding die door veel barende vrouwen wordt aangenomen om weeën op te vangen. Mudra verzorgt zwangerschaps yoga, pilatus, mensendieck, yoga na de bevalling, babymassage, privé lessen en coaching.
Website: www.mudra-cursuscentrum.nl

Studio Balance
Yoga, Barre, Pilates en Essentrics. De yogalessen bestaan onder andere uit Vinyasa, Yin, Nidra, Ashtanga, maar ook Prenetal. En zelfs Prenatal Pilates.
Rijnstraat 63h
1079GW Amsterdam
E-mail: hello@studiobalance.nl
Telefoon: 020 363 9061
Website: www.studiobalance.nl

VU
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam
Telefoon: 020–444 4444
Website: www.vumc.nl
Verloskamers op de 8e verdieping

OLVG-West ‘Bevalcentrum West’
(Voorheen Sint Lucas Andreas Ziekenhuis)
Jan Tooropstraat 164
1061 AE Amsterdam
Telefoon: 020–510 8911
Website: www.bevalcentrumwest.nl
Verloskamers op de 2e verdieping (route 22).

OLVG-Oost Anna Paviljoen
Oosterpark 9
1091 AC Amsterdam
Telefoon: 020–599 9111
Website: www.olvg.nl
Verloskamers op de 2e verdieping.

AMC
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam
Telefoon: 020–566 9111
Website: www.amc.nl
Verloskamers in gebouwdeel H, 3e verdieping

Boven-IJ Ziekenhuis
Statenjachtstraat 1
1034 CS Amsterdam
Telefoon: 020–634 6346
Website: www.bovenij.nl
Verloskamers op de 1e verdieping (route 89)

Amstelland Ziekenhuis
Laan van de Helende Meesters 8
1186 AM Amstelveen
Telefoon: 020-7557000
Website: www.ziekenhuisamstelland.nl

Aanvullende zorg nodig?

Heb je aanvullende zorg nodig? Dan vertellen wij je graag waar je het beste naartoe kunt. Afhankelijk van wat je zoekt, hebben wij al een samenwerkingspartner voor je geselecteerd. Kijk snel op dit overzicht wie jou verder kan helpen of vraag het ons bij jouw volgende consult.

Blijf op de hoogte!

Natuurlijk verandert ons aanbod in voorlichting en workshops steeds. Want elke keer kijken wij naar de behoeften van de zwangeren en hun partners en passen we ons aanbod daarop aan. Houd onze site en socials dus in de gaten en we laten het je weten als er nieuwe voorlichtingsavonden of andere workshops zijn!

Cursussen

Een aanrader is ook de cursus kinderEHBO. Geef je je via onze praktijk op, dan krijg je meteen een aantrekkelijke korting.