VOORBEREIDING 2016-11-10T20:28:12+02:00

THE JOURNEY OF DISCOVERY

voorbereiding_bevalplan_950x740

Voorbereiding op de bevalling

Naarmate jouw zwangerschap verstrijkt, raakt jouw lichaam meer en meer voorbereid op de bevalling. Dat is heel mooi, maar de praktische zaken zijn ook belangrijk om op tijd te regelen. Wij zetten hier voor jou op een rij wat je zelf nog moet of kunt regelen om goed voorbereid te zijn voor jouw bevalling.

Bevalplan

Heb jij omtrent jouw bevalling specifieke wensen? Of bepaalde angsten? Zorg dan dat jouw verloskundige, en eventueel gynaecoloog, dit weet. Door het met ons te bespreken, zorgen wij dat deze informatie in ieder geval bij al onze verloskundigen bekend is en kunnen we het overdragen aan de gynaecoloog als die de bevalling zou moeten overnemen. Ook kun je met behulp van onze handleiding een bevalplan schrijven. Dit bewaren we dan in jouw dossier.

Zwangerschapscursus

Een zwangerschapscursus is een absolute aanrader als je voor het eerst zwanger bent. Bij een volgende zwangerschap is de verkorte versie vaak voldoende zodat je alles weer even opfrist en bewust de tijd neemt om stil te staan bij de komst van de nieuwe baby. Weet je nog niet welke zwangerschapscursus het beste bij jou past? Kijk dan eens rond op onze verloskundigenpraktijk. Op beide locaties hebben we folders staan van verschillende cursussen waar je uit kunt kiezen.

Erkennen

Ben je niet getrouwd en heb je geen geregistreerd partnerschap, laat jouw partner de ongeboren baby dan erkennen voordat je 24 weken zwanger bent. Door dit tijdig te regelen voorkom je rompslomp achteraf én kan jouw partner de wettelijke vader worden. Erkennen kan bij de burgerlijke stand van de gemeente waar je woont. Als aanstaande moeder moet je hierbij aanwezig zijn.

Kraambedcontroles

Moet je vanwege een medische indicatie onder de hoede van een gynaecoloog bevallen, dan kun je ons nog steeds vragen om de kraambedcontroles te begeleiden na de bevalling. Tijdens de zwangerschap bel je ons dan om dit aan ons te melden en je hiervoor aan te melden. Tijdens de eerste week na de geboorte komen we bij jou thuis om moeder en kind te controleren. Zorg wel dat jouw gynaecoloog weet welke verloskundigenpraktijk jouw kraambed controleert.

Kraampakket

Meld jouw zwangerschap bij jouw zorgverzekeraar. Kom je met jouw verzekering in aanmerking voor een kraampakket, dan wordt dit automatisch naar je opgestuurd. Dekt jouw verzekering dit niet, dan kun je een kant-en-klaar kraampakket halen bij de apotheek of drogist.