KRAAMTIJD 2018-06-25T14:23:03+02:00

THE JOURNEY OF DISCOVERY

Kraamtijd na bevalling bij Verloskundigen Amsterdam Zuid

Kraamtijd

Tijdens de kraamtijd, de eerste 8 dagen na de bevalling, komen we je regelmatig bezoeken om jou en jouw baby te controleren. Ben je in het ziekenhuis bevallen onder begeleiding van een gynaecoloog, dan doen wij de nazorg.

Kraamverzorgster

Ook heb je tijdens de kraamtijd hulp van een kraamverzorgster. Zij is tijdens de bevalling en de dagen erna een onmisbare hulp en jouw eerste vraagbaak. Gaat het niet zoals verwacht, dan zal zij altijd de verloskundige inschakelen. Wij blijven nauw betrokken en verantwoordelijk.

Myrte van Lonkhuijsen

Wil je borstvoeding geven, dan kun je met al jouw vragen daarover terecht bij de aan onze praktijk verbonden lactatiekundige; Borstvoedingvoorlichting door lactatiekundige Myrte van Lonkhuijsen. Zij biedt extra begeleiding bij de borstvoeding, geeft borstvoedingsvoorlichtingsavonden en kan een steun in de rug zijn bij allerlei vragen en onzekerheden die je in de kraamtijd en de maanden na de bevalling kunt hebben.

Mamazorg, samenwerking met een coach

Professionele mamazorg is de mentale zorg voor jonge moeders.

Goed nieuws, het kan écht! Wat? Dat het om jou draait. Over hoe het met jou gaat en hoe je je voelt om precies te zijn. Philippine de Wit van Klimop Advies biedt in samenwerking met Verloskundigen Amsterdam Zuid, Mamazorg aan in de vorm van coachgesprekken. Lees meer in de blog over mamazorg door Klimop Advies of op de pagina over Mentale Mamazorg op onze website.

Verloskundige

Als jouw verloskundige blijven wij de eindverantwoordelijke tijdens die eerste 8 dagen na de bevalling. Rond de 5e dag komt een verpleegkundige van het consultatiebureau bij jou thuis de hielprik bij jouw baby afnemen. Mocht je tijdens deze kraamtijd nog vragen hebben, dan kun je ons altijd bereiken op het mobiele nummer: 06 – 54620724. Ook als je na deze periode nog klachten of zorgen hebt met betrekking tot de zwangerschap of bevalling blijven we natuurlijk altijd nog bereikbaar, ondanks dat de zorg ‘afgesloten’ is.

Kraamhulpmiddelen

Tijdens de kraamtijd heb je allerlei handige hulpmiddelen nodig, omdat deze specifiek bedoeld zijn voor de kraamtijd, is het handig om deze te huren (wordt 100& vergoed door je zorgverzekering). Bij de webshop van Duxxie kun je deze artikelen online bestellen waarna ze gratis worden thuisbezorgd.