Ons team van verloskundigen in Amsterdam-Zuid

De verloskundigen van Amsterdam-Zuid

Met vijf verloskundigen staan wij voor jou klaar in twee praktijken in Amsterdam-Zuid. Allemaal zijn we opgeleid tot verloskundige, allemaal vinden we elke bevalling weer bijzonder en houden we van ons afwisselende bestaan waarbij we door heel Amsterdam komen en ook bij jou thuis.

Wij zijn er om jou te begeleiden en je het zelfvertrouwen te geven tijdens de zwangerschap en de bevalling. Om je alvast een indruk te geven, stellen we ons hier aan jou voor. We hopen je snel zelf op onze praktijk te ontmoeten!

Zullen we persoonlijk kennismaken?

Meld je nu bij onze verloskundigenpraktijk in Amsterdam-Zuid!

De verloskundigen van de praktijk

Tineke van Schuppen
Tineke van SchuppenVerloskundige sinds 2003
Zwangere vrouwen zelfvertrouwen geven en ze bewust maken van hun kracht en het moeder-zijn, dat ziet Tineke als de basis van haar beroep. Als verloskundige pur sang kan ze zich ook niet voorstellen dat ze ooit een ander beroep zou uitoefenen. Daarnaast is ze als eigenaar van deze maatschap ook actief met beleidsmatige zaken en zet ze zich in om o.a. de verloskundige zorg in Amsterdam te verbeteren.

Haar gezin met drie kinderen, Mees, Marie en Dirck, plooit ze heel natuurlijk om al deze werkzaamheden heen, het kan ook niet anders als je als verloskundige in de wijk altijd beschikbaar bent en dichtbij de vrouwen wilt zijn.

Suzanne de Reijke
Suzanne de ReijkeVerloskundige sinds 2005
Suzanne was vier toen ze bij de bevalling van haar moeder was en haar zusje geboren zag worden. Vanaf dat moment was het voor haar duidelijk; zij zou verloskundige worden. Een besluit dat nog steeds klopt. ‘Dit ben ik’, zegt Suzanne, ‘wanneer ik ook gebeld word, ik ga met vleugeltjes naar de bevalling’. Suzanne is samen met Tineke eigenaar van deze maatschap en creëert met Verloskundigen Amsterdam Zuid een toegankelijke praktijk waar vrouwen met al hun zorgen terecht kunnen, altijd. Want juist zo leert Suzanne haar cliënten kennen en ontstaat die band waaruit ze de zwangere het vertrouwen in het eigen kunnen geeft. Zelf heeft Suzanne twee dochters; Amèlie en Rozalie.
Ingrid de Graaf
Ingrid de GraafVerloskundige sinds 2003
Ingrid voltooide haar opleiding tot verloskundige aan de Erasmus Hogeschool in Brussel en heeft zich daarnaast gespecialiseerd tot echoscopiste. De combinatie van het medische aspect en het werken volgens bewezen methodieken gecombineerd met het fascinerende van de geboorte en een beroep dat altijd afwisselend is, spreekt Ingrid aan. Nuchter en rustig is Ingrid tijdens een bevalling aanwezig zonder op te vallen.

Ze begeleidt de cliënte en geeft haar alle ruimte en ondersteuning om zo haar innerlijke kracht ten volle te kunnen benutten. Ingrid is zelf ook moeder van drie; Inès, Zaina en Kenza.

Jennie van den Boer
Jennie van den BoerVerloskundige sinds 2013
Jennie vindt het heel leuk om kennis te mogen maken met kersverse ouders en hen te mogen informeren over de spannende periode die hen te wachten staat.

Ze vindt het een uitdaging om haar zorg zo goed mogelijk aan te passen aan iedere persoonlijke situatie zodat er weloverwogen keuzes gemaakt kunnen worden. Het mooiste aan het vak is het geven van vertrouwen aan aanstaande ouders zodat zij geloven in hun eigen kunnen.

Het geeft haar veel voldoening om aanwezig te mogen zijn bij de start van een nieuw gezin!

Willemijn Robbers
Willemijn RobbersVerloskundige sinds 2015
Sinds januari 2015 werkt Willemijn met veel plezier als verloskundige in Amsterdam.
Wat zij zo leuk vindt aan dit vak is dat elke zwangerschap, bevalling en kraamtijd weer anders is. Dit maakt het werk afwisselend en uitdagend.

De zwangerschap, bevalling en het ouderschap is een zeer speciaal moment, het is heel mooi om hier een onderdeel van uit te maken.

De praktijkassistentes

Mirjam Pol
Mirjam PolPraktijkassistente sinds 2007
Na de geboorte van haar dochter Guusje is Mirjam bij de praktijk komen werken. Als praktijkassistente is zij het eerste aanspreekpunt voor de cliënten. Een rol die haar heel goed bevalt: ‘Ik ben vaak een van de eersten aan wie ze kunnen vertellen dat ze zwanger zijn, dat is een heel speciaal moment waar ik graag extra tijd en aandacht aan besteed.’ Juist met haar inzet wil Mirjam ervoor zorgen dat de vrouwen zich ook echt welkom voelen. ‘Ik ga elke dag met heel veel plezier naar mijn werk.’
Ilse Westmaas–Schouten
Ilse Westmaas–Schouten Praktijkassistente sinds 2011
Na een mediacarrière koos Ilse voor de verloskunde. Dit combineerde goed met haar pasgeboren dochter Ulla maar sprak haar, na haar eigen ervaring, ook erg aan. Nog altijd vindt Ilse het heel bijzonder dat ze deze mooie en spannende tijd van de cliënten steeds weer mag meemaken. ‘Juist doordat ik me zo goed herinner hoe belangrijk ik de bezoekjes aan de verloskundige vond, wil ik de vrouwen laten weten dat niets ons teveel is en dat ze hier heel welkom zijn.’ Ilse geniet hier nog elke dag. ‘Ik doe mijn werk met veel liefde en enthousiasme.’

En nu echt kennismaken?

Wij willen jou ook graag leren kennen. Ben je zwanger, wil je zwanger worden of heb je vragen?

Bel ons dan, dan maken we snel persoonlijk kennis!