Ons team van verloskundigen in Amsterdam-Zuid

De verloskundigen van Amsterdam-Zuid

Met vijf verloskundigen staan wij voor jou klaar in twee praktijken in Amsterdam-Zuid. De langst bestaande verloskundigenpraktijk in dit stadsdeel en met de meest ervaren verloskundigen. Allemaal zijn we opgeleid tot verloskundige, allemaal vinden we elke bevalling weer bijzonder en houden we van ons afwisselende bestaan waarbij we door heel Amsterdam komen en ook bij jou thuis.

Wij zijn er om jou te begeleiden en je het zelfvertrouwen te geven tijdens de zwangerschap en de bevalling. Om je alvast een indruk te geven, stellen we ons hier aan jou voor. We hopen je snel zelf op onze praktijk te ontmoeten!

Zullen we persoonlijk kennismaken?

Ervaringen van clïenten

Geweldige verloskundigen!

Alle verloskundigen hebben mij zo goed geholpen en gerust gesteld bij alle vragen of problemen 🙂 Zonder hun was mijn zwangerschap/bevalling echt niet zo soepel verlopen!
- Amstelveen - 18 juli 2024

Erg tevreden!

Ik heb een hele fijne begeleiding gehad van het begin tot het einde van mijn zwangerschap. Zeer professionele hulp en een vriendelijke benadering.
- Amsterdam - 16 juli 2024

Geweldig ondersteund door alle dames

Hele fijne plek, zou zeker teruggaan.
- amsterdam - 14 juli 2024

Professioneel, persoonlijk, betrouwbaar. Een hele goede ervaring mee gehad!

Professioneel, persoonlijk, betrouwbaar. Een hele goede ervaring mee gehad!
- Amsterdam - 13 juli 2024
290 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10

De verloskundigen van de praktijk

Tineke van Schuppen
Tineke van SchuppenVerloskundige sinds 2003
Zwangere vrouwen zelfvertrouwen geven en ze bewust maken van hun kracht en het moeder-zijn, dat ziet Tineke als de basis van haar beroep. Als verloskundige pur sang kan ze zich ook niet voorstellen dat ze ooit een ander beroep zou uitoefenen. Daarnaast is ze als eigenaar van deze maatschap ook actief met beleidsmatige zaken en zet ze zich in om o.a. de verloskundige zorg in Amsterdam te verbeteren.

Haar gezin met drie kinderen, Mees, Marie en Dirck, plooit ze heel natuurlijk om al deze werkzaamheden heen, het kan ook niet anders als je als verloskundige in de wijk altijd beschikbaar bent en dichtbij de vrouwen wilt zijn.

Suzanne de Reijke
Suzanne de ReijkeVerloskundige sinds 2005
Suzanne was vier toen ze bij de bevalling van haar moeder was en haar zusje geboren zag worden. Vanaf dat moment was het voor haar duidelijk; zij zou verloskundige worden. Een besluit dat nog steeds klopt. ‘Dit ben ik’, zegt Suzanne, ‘wanneer ik ook gebeld word, ik ga met vleugeltjes naar de bevalling’. Suzanne is samen met Tineke eigenaar van deze maatschap en creëert met Verloskundigen Amsterdam Zuid een toegankelijke praktijk waar vrouwen met al hun zorgen terecht kunnen, altijd. Want juist zo leert Suzanne haar cliënten kennen en ontstaat die band waaruit ze de zwangere het vertrouwen in het eigen kunnen geeft. Zelf heeft Suzanne twee dochters; Amèlie en Rozalie.
Ingrid de Graaf
Ingrid de GraafVerloskundige sinds 2003
Ingrid voltooide haar opleiding tot verloskundige aan de Erasmus Hogeschool in Brussel en heeft zich daarnaast gespecialiseerd tot echoscopiste. De combinatie van het medische aspect en het werken volgens bewezen methodieken gecombineerd met het fascinerende van de geboorte en een beroep dat altijd afwisselend is, spreekt Ingrid aan. Nuchter en rustig is Ingrid tijdens een bevalling aanwezig zonder op te vallen.

Ze begeleidt de cliënte en geeft haar alle ruimte en ondersteuning om zo haar innerlijke kracht ten volle te kunnen benutten. Ingrid is zelf ook moeder van drie; Inès, Zaina en Kenza.

Jennie van den Boer
Jennie van den BoerVerloskundige sinds 2013
Jennie vindt het heel inspirerend om kennis te mogen maken met kersverse ouders en hen te mogen informeren over de spannende periode die ze te wachten staat. Ze vindt het een uitdaging om haar zorg zo goed mogelijk aan te passen aan iedere persoonlijke situatie zodat er weloverwogen keuzes gemaakt kunnen worden. Persoonlijke zorg is dan ook waar zij voor staat.

Wat zij het mooiste aan het vak vindt? Dat aanstaande ouders het vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen. En natuurlijk dat ze aanwezig mag zijn bij de start van een nieuw gezin!

Jennie is daarnaast ook de praktijkmanager van Verloskundigen Amsterdam Zuid waarmee ze de maatschap op diverse vlakken ondersteunt.

Jennie is moeder van zoon Robbie en dochter Belle.

Romy Fessl
Romy FesslVerloskundige sinds 2018
Zwanger zijn, bevallen en ouders worden zijn heel wat ‘life changing events’ in een relatief korte periode. Romy vindt een persoonlijke begeleiding, waarbij ouders het gevoel hebben alles bespreekbaar te kunnen maken, hierbij heel belangrijk.

Niet boven, maar naast de ouders gaan staan en samen een team vormen, dat is waar Romy in gelooft. Openheid, rust uitstralen en de nodige humor zijn hierbij haar sterke kanten.

En nu echt kennismaken?

Wij willen jou ook graag leren kennen. Ben je zwanger, wil je zwanger worden of heb je vragen?

De praktijkassistentes

Mirjam Pol
Mirjam PolPraktijkassistente sinds 2007
Na de geboorte van haar dochter Guusje is Mirjam bij de praktijk komen werken. Als praktijkassistente is zij het eerste aanspreekpunt voor de cliënten. Een rol die haar heel goed bevalt: ‘Ik ben vaak een van de eersten aan wie ze kunnen vertellen dat ze zwanger zijn, dat is een heel speciaal moment waar ik graag extra tijd en aandacht aan besteed.’ Juist met haar inzet wil Mirjam ervoor zorgen dat de vrouwen zich ook echt welkom voelen. ‘Ik ga elke dag met heel veel plezier naar mijn werk.’
Ilse Westmaas–Schouten
Ilse Westmaas–Schouten Praktijkassistente sinds 2011
Na een mediacarrière koos Ilse voor de verloskunde. Dit combineerde goed met haar pasgeboren dochter Ulla maar sprak haar, na haar eigen ervaring, ook erg aan. Nog altijd vindt Ilse het heel bijzonder dat ze deze mooie en spannende tijd van de cliënten steeds weer mag meemaken. ‘Juist doordat ik me zo goed herinner hoe belangrijk ik de bezoekjes aan de verloskundige vond, wil ik de vrouwen laten weten dat niets ons teveel is en dat ze hier heel welkom zijn.’ Ilse geniet hier nog elke dag. ‘Ik doe mijn werk met veel liefde en enthousiasme.’