Bevalling

Bevallen met onze persoonlijke zorg en begeleiding

Zelf bevallen op eigen kracht, zonder nodeloze ingrepen is veiliger. Bovendien is het bijna altijd ook heel goed mogelijk. Wij hebben vertrouwen in het natuurlijke proces en de kracht van jouw lichaam.

Gedurende de vele consulten tijdens de zwangerschap zullen wij er alles aan doen om jou ook dat vertrouwen te geven. Zodat je na die negen maanden kunt bevallen op de manier die voor jou het beste is. Wij helpen je daarbij; in de voorbereiding naar de bevalling toe en bij de bevalling zelf.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding helpt jou en jouw partner om rustiger de bevalling in te gaan en die beter te doorstaan. Daarom zorgen wij ervoor dat je goed geïnformeerd bent, met onder meer gratis voorlichtingsavonden, handige workshops en natuurlijk door jou alle informatie te geven die je nodig hebt. Dat doen we tijdens de consulten maar je kunt het ook hier op de site terugvinden.

Poliklinisch of medisch bevallen

Thuis bevallen is mooi en handig als het kan. Maar wil je dat niet? Dan kun je poliklinisch bevallen. De bevalling begint dan thuis en samen kijken we wat het beste moment is om naar het ziekenhuis te gaan. Dit kan in alle ziekenhuizen in Amsterdam en omgeving. Wij begeleiden je ook dan tijdens de bevalling in het ziekenhuis. Mag je niet thuis bevallen omdat je al een medische indicatie hebt? Of krijg je die als gevolg van complicaties tijdens de bevalling thuis? Dan beval je onder begeleiding van een gynaecoloog aan wie wij de zorg dan overdragen. Je kunt voor zo’n medische bevalling altijd een beroep doen op onze unieke doula-service. Daarmee weet je zeker dat je ook bij een medische bevalling in het ziekenhuis persoonlijk begeleid wordt.

Onze begeleiding

Tijdens de bevalling zijn wij er voor jou. Wij begeleiden je met dat wat jij op dat moment nodig hebt en houden jouw gezondheid en die van jullie baby goed in de gaten. Zo maken we het voor jou mogelijk om te bevallen op de manier die het beste bij jou past. Wat dat is? Dat is voor iedereen verschillend maar wij volgen jou, jouw lichaam en jullie kindje. Zodat uiteindelijk jullie baby veilig geboren wordt en jullie met een goed gevoel terugkijken op de bevalling.

Altijd een bekende verloskundige bij jouw bevalling

Wij houden van ons werk en van onze cliënten. En dus regelen we ook zelf onze achterwacht. Dat betekent dat we geen onbekende verloskundige inschakelen als we toevallig meerdere spoedindicaties tegelijk moeten doen. Dan neemt een van de verloskundigen van onze eigen praktijk het over. Hierdoor heb jij altijd een verloskundige bij jouw bevalling die je al kent. En die jou kent. Dat is wel zo prettig!

Ook persoonlijke zorg bij een medische bevalling

Moet je in het ziekenhuis onder de begeleiding van een gynaecoloog bevallen? Dan is het niet altijd mogelijk dat een van onze verloskundigen bij jouw bevalling is. Toch willen we je ook dan kunnen ondersteunen en de persoonlijke aandacht bieden die je van ons verwacht. Daarom hebben wij de doula-service. Een exclusieve dienstverlening voor onze cliënten die medisch worden, voor of tijdens de bevalling. Door deze samenwerking met ervaren doula’s kunnen we je altijd persoonlijke ondersteuning en zorg bieden, zelfs als dit ad hoc geregeld moet worden.

Meer weten over bevallen in Amsterdam?

Wil je meer weten over de mogelijkheden om te bevallen in Amsterdam? Stel ons dan gerust jouw vragen of boek meteen een eerste consult in bij onze verloskundigenpraktijk in Amsterdam-Zuid. We leren je graag kennen!

Wij houden van ons werk en van onze cliënten.

Er is altijd een verloskundige bij jouw bevalling die je al kent. En die jou kent. Dat is wel zo prettig!

Ik wil meer informatie over jullie begeleiding