Begeleiding bevalling

Van zwangerschapstest tot en met de kraamtijd

Zodra jij je bij ons aanmeldt, kun je rekenen op onze begeleiding. Tijdens de zwangerschap is dat tijdens de diverse spreekuren als je op consult komt en dat gaat door tot en met de kraamtijd en daarna.

Gedurende de zwangerschap controleren we de voortgang van de zwangerschap en de ontwikkeling van jouw kindje, zijn wij er voor jou om al jouw vragen te beantwoorden en je een steeds sterker vertrouwen te geven in de kracht van jouw eigen lichaam. In de kraamtijd doen we de controles van jou en jullie baby.

Begeleiding tijdens zwangerschap en bevalling

Begeleiding tijdens de bevalling

De begeleiding tijdens de bevalling start zodra jij of jouw partner ons laat weten dat de weeën begonnen zijn of de vliezen zijn gebroken. Vanaf dat moment is er regelmatig contact. Hoe vaak en wanneer hangt af van het tempo waarin de bevalling vordert en wat prettig is. Op enig moment komen we naar jouw huis, ook het moment waarop dit gebeurt is afhankelijk van hoe het gaat tijdens de bevalling. Zodra het nodig is, blijven we bij jou om je door de laatste fase van de bevalling heen te loodsen.

Zorg die bij jou past en die jij nodig hebt

Hoe die begeleiding in de praktijk zal zijn, varieert per bevalling. Elke vrouw en elk lichaam heeft andere zorg nodig. Wil jij dat we je hand vasthouden en met je meepuffen? Dan doen we dat. Keer jij helemaal in jezelf, dan geven we jou die ruimte. En weet je even niet meer wat je moet en wat je kunt? Dan kun je erop rekenen dat wij jou weer het vertrouwen geven en je erdoorheen helpen. Hoe het ook gaat, wij geven jou de zorg die jij nodig hebt en waken ondertussen over jouw gezondheid en die van jouw baby.

Thuis of in het ziekenhuis? Wij regelen het

Misschien heb je vooraf bedacht dat je in het ziekenhuis wilt bevallen. Dit regelen we dan tijdens de bevalling voor je en we begeleiden dan daar jouw poliklinische bevalling. Het kan ook zijn dat je helemaal niet meer wilt verplaatsen en thuis wilt blijven. Dan is dat ook helemaal goed. Tenzij er signalen zijn dat er extra medische zorg nodig is. Dan moet je naar het ziekenhuis en kom je onder de zorg van een gynaecoloog aan wie wij de overdracht doen. Als dit gebeurt, regelen wij het natuurlijk ook allemaal voor je en zorgen we ervoor dat je goed begeleid wordt.

Doula-service voor begeleiding bij bevalling met medische indicatie

Het kan zijn dat je al voor de bevalling een medische indicatie krijgt en dus in het ziekenhuis moet bevallen onder ze begeleiding van een gynaecoloog. Wij zijn dan niet bij de bevalling om je te begeleiden, maar je kunt wel op persoonlijke zorg en begeleiding rekenen via onze unieke doula-service. Dit is vooraf te regelen maar ook als je onverwachts tijdens je bevalling medisch wordt en naar het ziekenhuis moet.

Wil je persoonlijke zorg en begeleiding bij de bevalling?

Wil je persoonlijke zorg en begeleiding bij de bevalling?