Waar bevallen?

Bevallen in en rond Amsterdam

Kies je voor de Verloskundigen Amsterdam Zuid, dan weet je zeker dat je ergens in of rond Amsterdam kunt bevallen.

Wij werken samen met alle ziekenhuizen in Amsterdam en de regio en komen naar jou toe voor een thuisbevalling als je in Amsterdam woont.

Waar bevallen in en rond Amsterdam

Thuis bevallen

Wij geloven sterk in de kracht van elke vrouw om zelf te bevallen. Zonder kunstmatige ingrepen die weer tot extra complicaties kunnen leiden. En zonder onnodige pijnstilling. Dat betekent niet dat elke bevalling gemakkelijk is, maar wij zijn er om je daar doorheen te helpen. Met alle begeleiding die maar nodig is. Tijdens de gehele bevalling houden wij jouw gezondheid en die van jullie kindje nauwlettend in de gaten. Is het toch nodig dat je naar het ziekenhuis gaat? Of wil je dat zelf? Dan regelen we dat snel.

Poliklinisch bevallen

Als je poliklinisch bevalt, betekent dat dat er geen medische noodzaak is om in het ziekenhuis te bevallen. Soms moet je dan een eigen bijdrage betalen. De bevalling begint in deze situatie ook gewoon thuis en op het moment dat we samen besluiten dat het tijd is om naar het ziekenhuis te gaan, regelen wij dat je in een van de ziekenhuizen in Amsterdam of daarbuiten, terecht kunt. Vanzelfsprekend volgen we hierin jouw voorkeur maar het kan zijn dat daar geen plek meer is. Wij gaan met je mee naar het ziekenhuis en zullen daar bij je blijven totdat jullie kindje geboren is.

Medisch bevallen

Moet je in het ziekenhuis bevallen, dan is dat een medische indicatie. Dit kan al voorafgaand aan de bevalling duidelijk zijn maar het kan ook tijdens de bevalling nodig zijn om naar het ziekenhuis te gaan. Ga jij medisch bevallen, dan wordt alles vergoed door de zorgverzekeraar. Je komt dan ook onder de zorg van een gynaecoloog.

Dragen wij de zorg over tijdens de bevalling, dan kan het zijn dat we er nog bij blijven totdat jullie kindje geboren is. Dit hangt af van het moment van overdracht. Ben je al bij een gynaecoloog voordat de bevalling begint, dan zijn wij er niet bij tenzij je ons hiervoor apart hebt ingehuurd. In dat geval bel je ons zodra de bevalling begint of als die ingepland wordt.

Waar bevallen in en rond Amsterdam?

Wil je bevallen in of rond Amsterdam?

Maak kennis met onze verloskundigen!