Waar bevallen?

Bevallen in en rond Amsterdam

Kies je voor de Verloskundigen Amsterdam Zuid, dan weet je zeker dat je ergens in of rond Amsterdam kunt bevallen.

Wij werken samen met alle ziekenhuizen in Amsterdam en de regio en komen naar jou toe voor een thuisbevalling als je in Amsterdam woont.

Waar bevallen in en rond Amsterdam

Thuis bevallen

Wij geloven sterk in de kracht van elke vrouw om zelf te bevallen. Zonder kunstmatige ingrepen die weer tot extra complicaties kunnen leiden. En zonder onnodige pijnstilling. Dat betekent niet dat elke bevalling gemakkelijk is, maar wij zijn er om je daar doorheen te helpen. Met alle begeleiding die maar nodig is. Tijdens de gehele bevalling houden wij jouw gezondheid en die van jullie kindje nauwlettend in de gaten. Is het toch nodig dat je naar het ziekenhuis gaat? Of wil je dat zelf? Dan regelen we dat snel. Wil je trouwens bevallen op de baarkruk dan kan dat. Wij hebben er altijd een bij ons.

Poliklinisch bevallen

Als je poliklinisch bevalt, betekent dat dat er geen medische noodzaak is om in het ziekenhuis te bevallen. Soms moet je dan een eigen bijdrage betalen. De bevalling begint in deze situatie ook gewoon thuis en op het moment dat we samen besluiten dat het tijd is om naar het ziekenhuis te gaan, regelen wij dat je in een van de ziekenhuizen in Amsterdam of daarbuiten, terecht kunt. Vanzelfsprekend volgen we hierin jouw voorkeur maar het kan zijn dat daar geen plek meer is. Wij gaan met je mee naar het ziekenhuis en zullen daar bij je blijven totdat jullie kindje geboren is. Je hoeft trouwens niet zelf al vooraf een ziekenhuis uit te kiezen, wij zullen je hierin tijdens de bevalling adviseren, onder meer op basis van wat wij verwachten hoe de bevalling zal gaan.

Medisch bevallen

Moet je in het ziekenhuis bevallen, dan is dat een medische indicatie. Dit kan al voorafgaand aan de bevalling duidelijk zijn maar het kan ook tijdens de bevalling nodig zijn om naar het ziekenhuis te gaan. Ga jij medisch bevallen, dan wordt alles vergoed door de zorgverzekeraar. Je komt dan ook onder de zorg van een gynaecoloog. De bevalling wordt dan meestal begeleid door een arts-assistent of verloskundige die met of voor de gynaecoloog werkt. Die gynaecoloog is wel verantwoordelijk en zal erbij komen als extra expertise vereist is zoals bij een vacuümverlossing of een keizersnede.

Dragen wij de zorg over tijdens de bevalling, dan kan het zijn dat we er nog bij blijven totdat jullie kindje geboren is. Vaak is dit echter niet mogelijk. Wil je toch kunnen rekenen op de persoonlijke begeleiding en zorg die je van ons had verwacht bij jouw bevalling? Dan hebben we voor jou de doula-service. Een exclusieve service voor onze cliënten waarmee een ervaren doula bij jou blijft in het ziekenhuis en je ondersteunt en begeleidt. Deze service kan vooraf al geregeld worden maar ook op het moment zelf als je onverwachts tijdens de bevalling medisch wordt.

In bad bevallen

In bad bevallen geeft vaak extra ontspanning tussen de weeën door zodat je de volgende wee beter kunt opvangen. Ook zorgt de warmte van het water dat spieren zich beter ontspannen en zullen ze minder verkrampen waardoor de wee als minder pijnlijk kan worden ervaren. Soms wordt de baby ook onder water geboren, maar vaak vindt de geboorte zelf buiten het bad plaats.

Een badbevalling is zowel thuis als in het ziekenhuis mogelijk. Bij een thuisbevalling moet je dit vooraf wel regelen. Bij alle ziekenhuizen in de regio is er de mogelijkheid om daar in bad te bevallen, dit kan in een vast bevalbad zijn of in een opzetbad. Weet wel dat er altijd maar een beperkt aantal ruimtes zijn in het ziekenhuis waar dit kan, als die bezet zijn is een badbevalling daar niet mogelijk. Beval je thuis, dan heb je voor een badbevalling wel voldoende ruimte nodig.

Het bevalbad zelf kun je huren met alles wat je daarvoor nodig hebt behalve de bevalhoes, die moet je ook voor een thuisbevalling in bad vanwege de hygiëne zelf kopen. Heb je het bad toch niet gebruikt voor je bevalling, dan kun je alles retourneren. Dat geldt meestal ook voor de bevalhoes. Check daarvoor goed de voorwaarden bij de aanbieder ervan. Heb je wel in het bad gezeten, dan kun je alles wat gehuurd is daarna terugsturen. De hoes heb je aangeschaft en mag na gebruik natuurlijk niet meer teruggestuurd worden. Meer over de badbevalling en waar je rekening mee moet houden, lees je in dit blog op onze site.

Waar bevallen in en rond Amsterdam?

Wil je bevallen in of rond Amsterdam?