Kraamtijd

De eerste dagen na de bevalling

Tijdens de kraamtijd, de eerste acht dagen na de bevalling, komen we je regelmatig bezoeken om jou en jouw baby te controleren.

Ben je in het ziekenhuis bevallen onder begeleiding van een gynaecoloog, dan doen wij de nazorg.

Kraamtijd de eerste dagen na de bevalling

Kraamverzorgster

Ook heb je tijdens de kraamtijd hulp van een kraamverzorgster. Zij is tijdens de bevalling en de dagen erna een onmisbare hulp en jouw eerste vraagbaak. Gaat het niet zoals verwacht, dan zal zij altijd de verloskundige inschakelen. Wij blijven nauw betrokken en verantwoordelijk.

Zie ook onze pagina met samenwerkingspartners voor onder andere een overzicht van kraamhulp.

Kraamhulp samenwerkingspartners

Kraamhulpmiddelen

Tijdens de kraamtijd heb je allerlei handige hulpmiddelen nodig die specifiek bedoeld zijn voor deze dagen. Het is handig om deze te huren, dat wordt 100% vergoed door jouw zorgverzekering. Bij de webshop van Duxxie kun je deze artikelen online bestellen waarna ze gratis worden thuisbezorgd.

Hulp en advies bij borstvoeding

Wil je borstvoeding geven, dan kun je met al jouw vragen daarover terecht bij de aan onze praktijk verbonden lactatiekundige Myrte van Lonkhuijsen. Zij biedt extra begeleiding bij de borstvoeding, geeft borstvoedingsvoorlichtingsavonden en kan een steun in de rug zijn bij allerlei vragen en onzekerheden die je in de kraamtijd en de maanden na de bevalling kunt hebben.

Jouw verloskundige, ook tijdens de kraamdagen

Als jouw verloskundige blijven wij de eindverantwoordelijke tijdens die eerste acht dagen na de bevalling. Rond de 5e dag komt een verpleegkundige van het consultatiebureau bij jou thuis de hielprik bij jouw baby afnemen.

Mocht je tijdens deze kraamtijd nog vragen hebben, dan kun je ons altijd bereiken op het mobiele nummer: 06 – 54620724. Ook als je na deze periode nog klachten of zorgen hebt met betrekking tot de zwangerschap of bevalling blijven we natuurlijk altijd nog bereikbaar. Deze mentale zorg gaat door ook al is de verloskundige zorg ‘afgesloten’. Deze zorg gaat over alles wat met het moederschap te maken heeft zoals vragen en zorgen over het weer beginnen met werken, welke coaching er is en veel meer.

Voor persoonlijke zorg in de kraamtijd

Neem nu contact met ons op