Zwanger! En nu? 2016-11-10T20:28:16+02:00

THE JOURNEY OF DISCOVERY

zwanger-en-wat-nu-verloskundigen-amsterdam-zuid

Zwanger! En nu?

4 weken zwanger

Je bent 4 weken zwanger, gefeliciteerd! Waarschijnlijk heb je net een zwangerschapstest gedaan en zit je vol vragen over wat je nu verder moet doen, hoe het met de embryo gaat en hoe je zo goed mogelijk voor jezelf en je ongeboren kindje kunt zorgen. Met al die vragen kun je terecht bij een van onze verloskundigen. Wij staan voor je klaar om je te begeleiden tot, tijdens en na de bevalling.

Afspraak maken bij de verloskundige

Zodra jouw zwangerschapstest positief kleurt, kun je ons bellen of mailen om een afspraak te maken voor het eerste consult. Je hebt hiervoor geen verwijzing van de huisarts nodig. Een afspraak voor dit eerste consult maak je online via het aanmeldformulier of rechtstreeks maak je bij onze praktijkassistentes. Zij zijn aanwezig van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Het eerste consult

Het eerste consult op onze verloskundigenpraktijk is een uitgebreide intake met controle en duurt zo’n 40 minuten. We stellen je tijdens dit consult allerlei vragen over jouw gezondheid, medische geschiedenis en mogelijke risico’s voor deze zwangerschap. Ook geven we je veel informatie over het verloop van de zwangerschap en adviezen voor jouw voeding en leefstijl voor de komende maanden.

Termijnecho

De eerste echo die we maken is de termijnecho. Daarmee kunnen we heel goed bepalen hoever jouw zwangerschap al gevorderd is. Handig bijvoorbeeld als je onregelmatig ongesteld was. Voor deze termijnecho wordt een aparte afspraak gemaakt tijdens het eerste consult. En wil je graag een vroege echo voor 10 weken dan kan dit ook altijd. Vraag ons er gerust om!

Risicoschattende test

Tijdens de intake bespreken we ook met jou de mogelijkheid om een risicoschattende test te doen. Dat is een test die alleen het risico op het krijgen van een kind met chromosomale afwijking meet, onder andere het syndroom van Down. We zullen dit uitgebreid met je doornemen zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Verloskundigen in Amsterdam-Zuid

Verloskundigen Amsterdam Zuid vind je op 2 locaties; de Churchilllaan en de Willemsparkweg. Jij kiest welke voor jou het makkelijkste is, dan ontmoeten we je daar. Bel of mail jij ons voor jouw eerste afspraak?