Zwanger en nu?

Wat te doen als je zwanger bent

Je weet dat je zwanger bent, gefeliciteerd! Maar wat nu? Lees hier wat de volgende stappen zijn nu je net hebt ontdekt dat je zwanger bent…

Zwanger, en nu?

Ik ben zwanger!

Zwanger, en nu? Wat te doen als je zwanger bent

4 weken zwanger

Je bent 4 weken zwanger! Waarschijnlijk heb je net een zwangerschapstest gedaan en vraag je jezelf af wat je nu verder moet doen, hoe het met de embryo gaat en hoe je zo goed mogelijk voor jezelf en jouw ongeboren kindje kunt zorgen. Met al die vragen kun je terecht bij een van onze verloskundigen. Wij staan voor je klaar om je te begeleiden tot, tijdens en na de bevalling.

Positieve zwangerschapstest? Maak een afspraak bij de verloskundige!

Zodra jouw zwangerschapstest positief kleurt, kun je ons bellen of mailen om een afspraak te maken voor het eerste consult. Je hebt hiervoor geen verwijzing van de huisarts nodig. Een afspraak voor dit eerste consult maak je online via het aanmeldformulier of rechtstreeks bij onze praktijkassistentes. Zij zijn aanwezig van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Het eerste consult

Het eerste consult op onze verloskundigenpraktijk is een uitgebreide intake met controle en duurt ongeveer een uur. Dit consult vindt meestal plaats tussen de 6 en 9 weken zwangerschap. We stellen je tijdens dit consult allerlei vragen over jouw gezondheid, medische geschiedenis en mogelijke risico’s voor deze zwangerschap. Ook geven we je veel informatie over het verloop van de zwangerschap, vertellen over de mogelijke testen gedurende de zwangerschap en geven je adviezen voor jouw voeding en leefstijl voor de komende maanden. Het is handig als jouw partner bij dit consult aanwezig is omdat veel belangrijke zaken aan bod komen.

Vragen of zorgen voor het eerste consult?

Heb jij je al wel bij ons ingeschreven maar is het eerste consult nog niet geweest? Ook dan kun je natuurlijk al vragen hebben of je zorgen maken, bijvoorbeeld omdat je bloedverlies hebt. Voor vragen kun je tijdens werktijden altijd contact opnemen met onze praktijkassistentes. Zijn het serieuze zorgen? Bel ons dan op het spoednummer.

Termijnecho

De eerste echo die we maken is de termijnecho. Daarmee kunnen we heel goed bepalen hoever jouw zwangerschap al gevorderd is. Handig bijvoorbeeld als je onregelmatig ongesteld was. Voor deze termijnecho kun je een aparte afspraak maken bij de echopraktijk. De assistente van Verloskundigen Amsterdam Zuid geeft je hier telefonisch informatie over. Wil je graag al een vroege echo voor 10 weken, de vitaliteitsecho, dan kan dit ook altijd. Vraag ons er gerust om!

Prenatale testen

Tijdens de intake bespreken we ook met jou de mogelijkheid van prenatale testen. Dat zijn verschillende testen die het risico op het krijgen van een kind met lichamelijke of chromosomale afwijkingen bepalen. Zoals onder andere het syndroom van Down. We zullen dit uitgebreid met je doornemen zodat jij daarna weloverwogen kunt besluiten of je je wel of niet wil laten testen. En wil je er nu al meer over weten? Lees hier dan alles over prenatale testen.

verloskundigen-amsterdam-zuid-zwanger-worden

Behalve dat we al deze vragen voor je beantwoorden, kunnen we je ook advies geven wat je moet doen in jouw situatie. En je eventueel doorverwijzen als dat verstandig is.

Verloskundigen in Amsterdam-Zuid

Verloskundigen Amsterdam Zuid vind je op twee locaties; de Churchilllaan en de Willemsparkweg. Jij kiest welke voor jou het makkelijkste is, dan ontmoeten we je daar. Bel of mail jij ons voor jouw eerste afspraak?