Gratis voorlichtingsavonden

Bij Verloskundigen Amsterdam Zuid

Je goed voorbereiden tijdens de zwangerschap maakt dat je al veel zelfverzekerder bent over de bevalling, kraamtijd en periode daarna. Wij hebben daarom een aantal voorlichtingsavonden ontwikkeld waarin we jou en jouw partner meer vertellen over verschillende onderwerpen. De meeste van deze avonden zijn ook in het Engels.

Voeding tijdens de zwangerschap

Tijdens deze avond vertelt natuurvoedingsdeskundige Sharon Asscher – Looyen je alles over de voedingsstoffen die je beter kunt laten staan en welke voedingsstoffen juist tijdens de zwangerschap heel belangrijk zijn. Ook legt ze uit hoe je met bepaalde voeding sommige klachten kunt verminderen en jouw weerstand kunt vergroten.

Belangrijke info (NL &EN):

 • Te volgen tijdens het eerste trimester van de zwangerschap
 • Duur: een avond
 • Kosten: geen, de avond wordt aangeboden door Verloskundigen Amsterdam Zuid
 • Locatie: Verloskundigen Amsterdam Zuid – Churchilllaan
 • Extra info: PDF ‘Gezond eten en drinken tijdens je zwangerschap

Meld je aan voor deze workshop via de kalender onderaan op deze pagina.

Voorlichtingsavond bevalling NL + ENG

Deze voorlichtingsavond wordt gegeven door een van onze verloskundigen. Het is een heel informatieve avond waar je alles hoort over de bevalling en de logistiek eromheen. We bespreken de verschillende fases van de bevalling, belangrijke do’s and don’ts, ziekenhuis vs. thuisbevalling, opties van pijnbestrijding en veel meer. Ook als je al een zwangerschapscursus volgt, is deze avond een absolute aanrader.

Deze voorlichting wordt online gegeven, een aantal dagen van tevoren ontvang je een YouTube link met de film en daarna een Zoom bijeenkomst op het tijdstip van de workshop, om vragen te kunnen stellen over de film.

Belangrijke info:

 • Te volgen rond de 34e week van de zwangerschap
 • Inschrijven vanaf 30 !
 • Kosten: geen, de avond wordt aangeboden door Verloskundigen Amsterdam Zuid
 • Locatie: Online
 • Extra info: deze avond wordt in het Nederlands & Engels gegeven

Leer je baby kennen

Een hele handige avond waarbij je eigenlijk de ‘gebruiksaanwijzing’ van jouw baby krijgt. Esther Bartels-Bloemen, babyverpleegkundige, verzorgt deze avond namens ons en neemt je mee in de wereld van de baby. Je hoort hoe je al tijdens jouw zwangerschap contact kunt maken met jouw baby. Ook leer je onder andere wat de verschillende huiltjes van een baby betekenen op basis van “Dunstan babytaal”. Deze workshop wordt maandelijks gegeven op maandagavond van 19.30 – 21.00 uur.

Belangrijke info:

 • Kosten: geen, de avond wordt aangeboden door Verloskundigen Amsterdam Zuid
 • Locatie: Online

Aanmelden

Aanmelden kan online in het agendaoverzicht hieronder. Je kunt voor maximaal twee personen een plek reserveren.

Afmelden?

Lukt het je toch niet om op de voorlichtingsavond aanwezig te zijn? Dan vinden we het erg fijn als je dat laat weten. Annuleer dan jouw reservering via de link die je ontvangt nadat je je hebt aangemeld. Ben je die link kwijt? Bel of mail dan even met onze praktijkassistentes zodat zij de reservering voor jou kunnen annuleren.