Tarieven verloskundige zorg

Volledige vergoeding, geen bijbetaling

Verloskundige zorg is opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Alle zorg die je van ons ontvangt, is dus volledig vergoed. Bij welke zorgverzekeraar je ook zit. Bijbetaling is niet nodig.

Wat vergoed wordt

  • Volledige verloskundige zorg
  • Volledige prenatale en natale zorg
  • Volledige postnatale zorg (de zorg in de kraamtijd door de verloskundige)
  • De termijnecho en de 20-wekenecho (structureel echoscopisch onderzoek)
  • Bij medische indicatie: de groei-echo (30 – 32 weken), de liggingsecho (36 weken) en andere echo’s die om medische redenen op dat moment noodzakelijk zijn

Wat niet standaard vergoed wordt

  • Vitaliteitsecho (tussen 6 tot 10 weken)
  • Screeningstest, zoals de NIPT, wordt soms deels vergoed
  • Echo’s op eigen verzoek

Wat nooit vergoed wordt

Een pretecho, een echo om het geslacht te bepalen en/of de 3D- of 4D-echo worden nooit vergoed. Dit zijn geen medische echo’s en zullen altijd voor eigen kosten zijn.

Dit krijg je er extra bij

Bij Verloskundigen Amsterdam Zuid krijg je de volledige verloskundige zorg, van zwangerschap tot en met het kraambed. Die zorg plus de nodige echo’s worden standaard geheel vergoed. Daarbij kun je verschillende workshops en voorlichtingsavonden bezoeken. Een aantal daarvan kopen wij voor jou in en bieden we je gratis als service aan. Voor een paar workshops vragen we een kleine vergoeding. Wil je die niet bijwonen? Dan hoeft dat ook niet. Ook als je niets wilt bijbetalen, kun je bij ons rekenen op een uitstekende service en complete zorg. Inclusief extra informatie via de voorlichtingsavonden en workshops die wel gratis zijn.

Kosten ziekenhuis bij poliklinische bevalling

Als er geen medische noodzaak is om in het ziekenhuis te bevallen, dus als je geen medische indicatie hebt, dan is het nog wel mogelijk om de bevalling in het ziekenhuis te laten plaatsvinden. Voor zo’n poliklinische bevalling kan de zorgverzekering een eigen bijdrage vragen. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van jouw verzekering.

Zorgverzekering in het buitenland?

Expats of partners daarvan die zwanger zijn en gaan bevallen in Nederland, hebben soms nog te maken met buitenlandse zorgverzekeraars. Geldt dat ook voor jou? Dan krijg je van ons een factuur die je kunt declareren bij jouw zorgverzekeraar. Die wordt in vrijwel alle gevallen 100% vergoed. Voor expats met een Nederlandse zorgverzekering declareren wij alle zorg rechtstreeks bij de zorgverzekeraar.

Meer weten?

Wil je meer weten over de zorg die wij verlenen en de kosten die daaraan verbonden zijn? Vraag het ons! Je bent welkom in een van onze praktijken in Amsterdam-Zuid. Bel je even om een afspraak te maken?