Verloskundige verzekering: maximale zorg zonder bijbetaling

De beste zorg voor zwangeren, dat is ons standaard pakket

Ben je zwanger en zoek je een verloskundige? Dan wil je natuurlijk de beste zorg. Dat begrijpen wij heel goed, en dus leveren wij die ook. Omdat wij vinden dat je niets minder verdient! Maar dat betekent niet dat wij jou daarvoor extra kosten in rekening brengen. Hier gelden geen Premium- of Basis+-pakketten. Onze dienstverlening is al optimaal, daar hebben we geen label of mooie naam voor nodig.

100% vergoed door zorgverzekeraars

Verloskundige zorg valt in Nederland in het basispakket van de verzekering. Je hoeft dus niets zelf te betalen; niet voor de zorg tijdens de zwangerschap, niet voor de bevalling en niet voor de zorg tijdens het kraambed. Elke zorgverzekeraar vergoedt de verloskundig zorg die jij nodig hebt voor 100%. Dat geldt ook voor de zorg die je bij Verloskundigen Amsterdam Zuid krijgt; die is maximaal zonder enige bijbetaling.

Complete verloskundige zorg, standaard

Onze verloskundige zorg is compleet, standaard:

  • Frequente consults die toenemen naarmate de zwangerschap vordert
  • Uitgebreide controles en informatie bij elk consult
  • De mogelijkheid tot langere of meer consults als je dat prettig vindt
  • Altijd een verloskundige die bereikbaar is voor jouw vragen, ook ’s avonds en ’s nachts
  • De termijnecho en 20-wekenecho
  • Onze begeleiding bij jouw bevalling; thuis of in het ziekenhuis
  • Verloskundige begeleiding in het kraambed en daarna

Dit alles wordt 100% vergoed door elke zorgverzekeraar.

Gratis voorlichting en workshops als extra

Naast deze zorg willen wij je ook op andere vlakken helpen je goed voor te bereiden op de komst van jullie baby. We weten dat tijdens de zwangerschap enorm veel vragen leven. Vragen die je onzeker kunnen maken. Juist daarom vinden wij het zo belangrijk om je te helpen bij de voorbereiding. Dat doen we via voorlichtingsavonden en verschillende workshops. De meeste bieden wij jou en je partner gratis aan, als extra service van ons. Voor een enkele workshop wordt een kleine bijdrage gevraagd. Maar deelname is geheel vrijblijvend; wil je dus helemaal niets extra betalen, dan kan dat. Ook dan heb je bij ons altijd de maximale zorg en extra services via de voorlichtingsavonden en workshops die wel gratis zijn!

Wel bijbetalen voor: extra echo’s en poliklinische bevalling

Waar wel extra voor betaald moet worden, zijn echo’s waarvoor geen medische noodzaak is. Zoals de bekende pretecho’s. Wil je die? Dan adviseren wij je daarvoor goede echopraktijken bij ons om de hoek. Ook een poliklinische bevalling, dus een bevalling in het ziekenhuis zonder medische noodzaak, wordt niet 100% vergoed. Sommige zorgverzekeraars vragen daarvoor een bijdrage.

Contract met zorgverzekeraars, via de ‘Verloskundige Zorggroep Groot Amsterdam’

Krijg je te horen dat Verloskundigen Amsterdam Zuid geen contract heeft met jouw zorgverzekeraar of vind je ons niet in de zorgzoeker van jouw verzekeraar? Wees dan gerust, dat klopt niet. Wij voldoen aan alle eisen en worden door alle zorgverzekeraars 100% vergoed. De reden voor deze verwarring is dat wij met zo’n 100 praktijken uit Amsterdam vertegenwoordigd zijn in de ‘Verloskundige Zorggroep Groot Amsterdam’. Als groep hebben wij zo meer inspraak met de grote zorgverzekeraars dan als praktijk alleen. Een groot voordeel voor ons en onze cliënten. Het nadeel is wel dat de zorgverzekeraars ons niet onder deze zorggroep willen vermelden in de zorgzoekers. Vandaar de verwarring.

Stel jouw vraag of meld je aan!

Bij Verloskundigen Amsterdam Zuid kun je rekenen op maximale zorg voor jou en jouw baby, zonder dat je dus iets hoeft bij te betalen. Heb je hier nog vragen over? Stel ze ons gerust. Of meld je aan en we zien je snel op het eerste consult!