Borstvoedingscursus

Borstvoedingsavond NL + ENG: de workshop die gaat over het leven na je bevalling.

Borstvoeding geven is de meest natuurlijke manier om je baby te voeden en een goede start te geven. In de praktijk blijkt dat het wel iets is wat moeder en kind moeten leren. Je zult om je heen van andere moeders horen dat het nog niet zo makkelijk hoeft te zijn.

Daarom is het handig om te weten wat je kunt doen om zo goed en prettig mogelijk te beginnen met voeden. En voor je partner is het fijn om te weten hoe hij of zij je daarbij kan helpen. Door samen te zorgen dat je lekker zit bijvoorbeeld. Of door samen te weten wat alarmsignalen zijn van te weinig melk en wat gewoon normaal babygedrag is.

In deze workshop van 2 uur krijg je een beeld van wat borstvoeding geven in kan houden, hoe jullie kunnen zorgen voor een goede start en wat je kunt doen bij twijfel. Ook het combineren van borst en fles komt aan bod, net als mogelijke manieren om te stoppen of (deels) door te voeden na je verlof, zodat jullie zelf weten wat je aan het doen bent en de beste keuzes kunnen maken voor jullie eigen gezin.

De workshop is elke eerste maandag van de maand, de avond duurt van 19:30 – 21:30 en kost 25 euro per zwangere. Partners zijn van harte welkom. Als je geen partner hebt dan is iemand anders die je bij gaat staan (je moeder of een vriendin bijvoorbeeld) natuurlijk ook welkom.

Deze cursus wordt op het genoemde tijdstip gegeven middels een Zoom bijeenkomst, deze cursus wordt op dit moment op film opgenomen (de kosten voor deze workshop bedragen €25 per persoon).

Borstvoeding: de workshop die gaat over het leven na je bevalling.

Wie geeft de borstvoedingscursus

Myrte van Lonkhuijsen, lactatiekundige in Amsterdam. Geïnteresseerd geraakt in borstvoeding door mijn eigen moeizame ervaringen in de eerste weken met mijn kinderen, gevolgd door verwondering toen het daarna genieten werd. En toen ik me erin ging verdiepen ben ik nog meer geboeid geraakt door alles wat erbij komt kijken om plezierig borstvoeding te kunnen geven.

Het gaat me er niet om of of hoe lang je borstvoeding geeft. Wel dat je je eigen keuze maakt en die zo fijn mogelijk vorm kunt geven.