4 weken zwanger: symptomen

Wat je kunt verwachten

Ben je 4 weken zwanger, dan weet je dat misschien nog niet eens of je bent er net achter. Toch zijn er al wel enkele symptomen die duidelijke signalen zijn van jouw zwangerschap. Wil jij weten welke symptomen je zo vroeg in je zwangerschap al kunt verwachten? Wij vertellen het je in dit blog!

Typische zwangerschapsklachten bij 4 weken

Als je nog maar zo kort zwanger bent, zullen anderen nog niets aan je zien. Toch kun jij al merken dat er iets aan de hand is. Typische klanten die bij de 4e week van de zwangerschap kunnen voorkomen, zijn:

  • vermoeidheid,
  • misselijkheid,
  • gevoelige borsten,
  • vaker plassen en/of
  • buikpijn.

Deze symptomen kunnen voor jou dan ook de signalen zijn dat je zwanger bent. Merk je helemaal niets terwijl je wel net een positieve test hebt gedaan? Wees gerust, het is niet zo dat iedereen altijd last krijgt van één of meerdere klachten.

Over tijd?

Afhankelijk van hoe regelmatig je menstruatie normaal gesproken verloopt, kan het zijn dat jij in de 4e week van je zwangerschap merkt dat je over tijd bent. Ben je altijd stipt op de datum ongesteld, dan heb je dat natuurlijk direct in de gaten. Maar velen zijn niet zo punctueel en zullen die eerste dagen dat ze over tijd zijn, misschien helemaal niet opmerken.

Geen buikje, wel onrustige darmen

Een buikje verwacht je vast niet als symptoom bij zo’n prille zwangerschap. En toch kan het zijn dat je als je 4 weken zwanger bent, merkt dat je broeken wat strakker zitten. Wees gerust, dit betekent echt niet dat je al veel langer zwanger bent dan je misschien denkt. Of dat je een reuzenbaby verwacht. Door jouw zwangerschap kunnen je darmen van slag zijn. Dit zorgt voor een opgezet gevoel en daarmee voor dat buikje.

Dit kan je partner merken…

Uiterlijk is er waarschijnlijk dus nog niets aan je te zien, toch kan het zijn dat je partner een verandering in je waarneemt. Helaas is dat niet altijd het leukste aan een zwangerschap; ben je net 4 weken zwanger dan kun je last hebben van stemmingswisselingen, vermoeidheid en/of hoofdpijn. Jouw hormonen zijn heel actief nu en je lichaam bereidt zich hard voor op alles wat komen gaat. Logisch dus dat je lijf daardoor wat van slag kan zijn en dat jij nu misschien niet de gezelligste bent. Gelukkig is er een heel goede verklaring voor jouw gedrag en is het ook maar tijdelijk. Als je al last hebt van een slechter humeur door hoe jij je nu voelt, dan is dat over een kleine twee maanden waarschijnlijk wel voorbij. En dat is ook goed nieuws voor je partner 😉

4 weken zwanger en in paniek?

Ook al wilde je zwanger worden, toch kan het zijn dat je bij het zien van een positieve test ineens in paniek raakt. Heb jij dat? Wees gerust, je bent de enige niet. Het zegt niets over hoe graag jij zwanger wilt raken of hoe welkom jouw baby is. Ineens een andere situatie kan heel confronterend zijn. Neem daarbij eventuele zwangerschapsklachten en je hormonen waardoor je uit balans kunt zijn, en het is niet zo vreemd dat je flink schrikt. Meestal gaat de paniek snel voorbij maar blijf jij je zorgen maken of piekeren? Bel ons. Het is sowieso goed om een afspraak te maken na een positieve zwangerschapstest maar als jouw paniekgevoel langer aanhoudt, is het zeker belangrijk om snel langs te komen. We zijn er namelijk ook om jou daarbij te helpen en je vertrouwen te geven voor de tijd die komen gaat.

Wat je al kunt regelen bij 4 weken zwangerschap

Ben je 4 weken zwanger, dan kun je al een zwangerschapstest doen. Eerder kan overigens ook zoals je in dit blog over de vroege zwangerschapstest kunt lezen. Heb je een positieve test? Gefeliciteerd! Op onze site staan tal van blogs met handige informatie over wat je nu kunt verwachten, waar je rekening mee moet houden, wat je wel en niet moet of mag eten en nog veel meer. Lees het lekker door en vergeet vooral niet om je eerste afspraak bij de verloskundige te plannen. Dat kan direct al door ons even te bellen. We zien je dan snel op een van onze locaties in Amsterdam-Zuid en staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Tot snel!