Zwanger in Amsterdam-Zuid, bevallen in Amsterdam?!

Thuis of dichtbij huis bevallen? Dit kun je verwachten

Je bent zwanger? Gefeliciteerd! Dit is een bijzondere tijd waarin je ook goed voor jezelf zorgt en natuurlijk alles voorbereidt voor het moment dat je gaat bevallen. En dat laatste willen de meesten het liefst zo dichtbij als maar kan. Thuis of in een ziekenhuis in de buurt. Woon je in Amsterdam-Zuid of in de omgeving? Dan vertellen wij je in dit blog wat je kunt verwachten als je zwanger bent in Zuid en in Amsterdam wilt bevallen.

Bezoek aan de verloskundige

Als zwangere meld je je aan bij een verloskundige. Dat kan zonder verwijzing en al zodra jouw zwangerschapstest positief kleurt. Het eerste bezoek is een uitgebreide intake die meestal een uur duurt. Het is handig als je dan samen met je partner komt. Daarna kom je om de zoveel weken langs voor een consult. In het begin van je zwangerschap is dat eens per maand of vaker als het nodig is. Wil je zelf vaker of langer langskomen? Dan kan dat natuurlijk ook. Vanaf halverwege de zwangerschap kom je steeds vaker totdat je uiteindelijk elke week langskomt voor controle bij je verloskundige.

Verloskundigenpraktijk dichtbij

Omdat je toch regelmatig, en steeds vaker, bij je verloskundige langskomt, vinden veel vrouwen het praktisch als ze een verloskundigenpraktijk dichtbij hebben. Maar belangrijker is nog dat je je prettig voelt bij je verloskundige. Dus of je nu in Amsterdam-Zuid woont of wat verder weg, je bent bij ons altijd welkom. Wij hebben twee vestigingen: op de Churchilllaan en op de Willemsparkweg in Amsterdam. Waar je afspreekt, bepaal jij. Wat voor jou het makkelijkste is!

Thuis of dichtbij huis bevallen?

Thuis bevallen in Amsterdam-Zuid

Met de bevalling wil je misschien het liefste gewoon thuis zijn. En wat ons betreft is dat zeker ook mogelijk, zolang je niet medisch bent en dus gewoon thuis mag bevallen. Wij geloven in de kracht van jouw lichaam, dat dat ervoor gemaakt is om zelf, zonder onnodige ingrepen te bevallen. En dat kan heel goed thuis, in Amsterdam-Zuid als je dat wilt. En is het toch nodig om tijdens je thuisbevalling naar het ziekenhuis te gaan? Weet dan dat wij dat op dat moment direct voor je regelen.

Veel voordelen met een thuisbevalling

Behalve dat er met een thuisbevalling geen onnodige medische ingrepen zullen zijn, heeft het nog veel meer voordelen. Zoals dat je niet hoeft te reizen, wat zeker tijdens je bevalling heel erg prettig is. Maar ook dat je in je eigen omgeving blijft, vinden veel vrouwen prettig. Zodra je baby er is, ben je meteen thuis met je kindje. Dat geeft rust voor jou en je baby. Door al die voordelen van een thuisbevalling, worden de hormonen die je helpen tijdens je bevalling, ook beter aangemaakt. En dat is ook een groot voordeel!

Vertrouwde omgeving

Tijdens je zwangerschap leer je al onze verloskundigen kennen. Degene die jou begeleidt tijdens jouw bevalling, ken je dus al. Zij zal je dan begeleiden met dat wat jij op dat moment nodig hebt. We volgen jou, jouw lichaam en je kindje en houden jullie gezondheid goed in de gaten. Zo kun je met kracht en vertrouwen bevallen in je eigen, vertrouwde omgeving.

Bevallen in Amsterdamse ziekenhuizen

Is het toch nodig om tijdens de thuisbevalling naar het ziekenhuis te gaan? Of wil je dat zelf, in het ziekenhuis bevallen? Dan regelen we dat voor je. We kunnen in alle ziekenhuizen en de verschillende bevalcentra in Amsterdam terecht. En bij spoed wordt zelfs als het heel druk is, toch plek gemaakt.

Bijna blindelings

Als verloskundigen in Amsterdam-Zuid weten we hier elke weg bijna blindelings te vinden. We weten het als de Rooseveltlaan een keer opgebroken is of als er een versperring in de Maasstraat zit. Heb je ons met spoed bij jou nodig omdat de weeën begonnen zijn? Dan kun je er dus op vertrouwen dat we er ook snel zijn. Ook als je in een andere wijk van Amsterdam woont natuurlijk, want ook daar komen we voor thuisbevallingen.

Jouw verloskundigenpraktijk op de Churchilllaan en de Willemsparkweg, Amsterdam

Ben jij zwanger en wil je ook een verloskundigenpraktijk in Amsterdam-Zuid? Dan zijn wij altijd dichtbij met onze vestigingen op de Churchilllaan en de Willemsparkweg. Kom gerust eens kennismaken. En kom je van verder, ook dan ben je natuurlijk meer dan welkom. Bel of mail voor een kennismaking en we zien je snel bij ons in Zuid!

Woon je in Amsterdam-Zuid dan wil je daar bevallen.